פיצה ארבע גבינות

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

מצרכים לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים פושרים

מצרכים לרוטב:
1/2 כף סוכר
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1 כפית מלח
1 כפית שום כתוש
4 כפות שמן זית
1 כף רסק עגבניות
500 גרם עגבניות מרוסקות

להרכבה:
300 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י מגוררת
זיתי קלמטה מגולענים.

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה לשים יחד את מרכיבי הבצק.
מעבירים לקערה משומנת ומכסים , מתפיחים את הבצק כשעה.
מבשלים יחד את כל מרכיבי הרוטב תוך כדי ערבוב כ- 6 דקות ומסירים מהאש לצינון
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לפיצה אחת גדולה או 2 בינוניות ומניחים מעל את הרוטב .
מפזרים גבינה וזיתים ומתפיחים שוב את הפיצה ל- 20 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20-25 דקות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

24

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

24

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוט

24

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

24

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכ

24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

24