פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק.
בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.
כאן מוגשת גרסה מתוקה של מלית גבינת ריקוטה ופירות יער.

חומרים לכ-30 פנזרוטי בקוטר 4 ס”מ:

לבצק:
1/2 3 כוסות + כף (500 גרם) קמח
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
1/4 1 כפות (25 גרם) מלח
2 כפות (25 גרם) סוכר
4 ביצים
75 גרם חמאה רכה
100 גרם פירה תפוחי אדמה

למלית ריקוטה פרסקה ופירות יער:
1 גביע ריקוטה פרסקה 9%
4 כפות ריבת פירות יער

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, עד שהשמרים מתפזרים באופן אחיד בקמח. מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח).
  • מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות ומתפיחים כ-3 שעות (אפשר להתפיח גם לילה במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו פי 2 בערך.
  • מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד.
  • מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ ומחלקים אותו לשני חלקים. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס”מ בעזרת כוס או קורצן.
  • מניחים במרכז כל עיגול של מחצית מכמות עיגולי הבצק כפית מהמלית ומשאירים שוליים ברוחב 1/2 ס”מ. מכסים כל עיגול בעיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים. אם השוליים לא נדבקים בקלות, אפשר להבריש אותם במעט מים. שימו לב: חשוב להצמיד היטב את עיגול הבצק העליון למלית כך שאוויר לא ייכלא בפנזרוטי.
  • מטגנים את הפנזרוטי בשמן עמוק, משני הצדדים, עד שהם מזהיבים לחלוטין.
  • זורים אבקת סוכר ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מלוח

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא הפנזרוטי – כיסן בצק ממולא

24

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה –

24

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0