NEW YORK CHEESE CAKE
– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –
עוגה עשירה וקרמית מגבינת שמנת New York.
מכינים את העוגה יום מראש
חומרים לעוגה בקוטר 22-24 ס״מ:
לבסיס:
200 גרם פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
1 כף דבש
למלית הגבינה:
2 גביעים גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% (400 גרם)
11/4 כוסות (250 גרם) סוכר
3 כפות קורנפלור
2 גביעי שמנת חמוצה (15% או % 27)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
לרוטב פירות יער:
200 גרם מיקס פירות יער או כל פרי יער שאוהבים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית ליקר תפוזים – לא חובה (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה)
אופן הכנה:
- מכינים את הבסיס: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקפיא להתייצבות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו). עוטפים את החלק התחתון של התבנית ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים. מכינים תבנית גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.
- מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.
- מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים.
- מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.
- יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט.
אם יש צורך אופים עוד 10 דקות. - כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.
- מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.
- הכנת רוטב פירות יער: מכניסים הכול למעבד מזון או בלנדר (אפשר להשאיר 2 כפות של פירות לקישוט) ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת רוטב חלק.
מאחסנים במקרר עד לשימוש. - ההגשה: יוצקים מעל העוגה את רוטב פירות היער ומגישים.
אולי תרצו להכין גם

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב
8

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים
קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים.
0

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
0

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה
0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים
קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים
0

החיבור בין הלאבנה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ.
0

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה
0
Comments are closed.