מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל
גבינה-תפוז מתוק ואפשר גם עם ריבת תפוז או אבקת סוכר.

זמן הכנה:  10 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-30סופגניות:
2  גביעי ריקוטה טבעית 5%
2  ביצים
4  כפות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז
1 1/2 כוסות (210 גרם) קמח
1  שקית אבקת אפייה
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק

למטבל גבינה-תפוז:
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
כ-1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
4  כפות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מחצי תפוז

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבבים את הריקוטה עם הביצים, הסוכר וקליפת התפוז המגוררת לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עם מרית גומי לקבלת בצק אחיד ודי דביק.
  • מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים לכדור (מתקבל בצק דביק, אל תוסיפו קמח, אלא אם אתם חייבים, כי זה יפגע במרקם).
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • בידיים משומנות יוצרים סופגניות עם חור בגודל הרצוי ומטגנים 3-2 דקות או עד להזהבה (מטגנים בכל פעם עד 4 סופגניות). מוציאים בכף מחוררת למסננת או על נייר סופג.
  • מכינים את מטבל הגבינה: מערבבים גבינת שמנת ניו יורק עם המיץ ויתר החומרים. אפשר להוסיף עוד מיץ עד לקבלת המרקם הרצוי ואבקת סוכר עד לקבלת דרגת המתיקות המתאימה לכם. שומרים במקרר.
  • מגישים עם מטבל גבינה-תפוז, ריבה או אבקת סוכר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0