מקיצי
– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –
סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק ואפשר גם עם ריבת תפוז או אבקת סוכר.
חומרים ל-30 סופגניות:
2 גביעי ריקוטה קלאסית 5%
2 ביצים
4 כפות סוכר
קליפה מגוררת מתפוז
1 1/2 כוסות (210 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
למטבל גבינה-תפוז:
1 גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
כ-1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
4 כפות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מחצי תפוז
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים את הריקוטה עם הביצים, הסוכר וקליפת התפוז המגוררת לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עם מרית גומי לקבלת בצק אחיד ודי דביק.
- מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומרדדים לכדור (מתקבל בצק דביק, אל תוסיפו קמח, אלא אם אתם חייבים, כי זה יפגע במרקם).
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- בידיים משומנות יוצרים סופגניות עם חור בגודל הרצוי ומטגנים 3-2 דקות או עד להזהבה (מטגנים בכל פעם עד 4 סופגניות). מוציאים בכף מחוררת למסננת או על נייר סופג.
- מכינים את מטבל הגבינה: מערבבים גבינת שמנת ניו יורק עם המיץ ויתר החומרים. אפשר להוסיף עוד מיץ עד לקבלת המרקם הרצוי ואבקת סוכר עד לקבלת דרגת המתיקות המתאימה לכם. שומרים במקרר.
- מגישים עם מטבל גבינה-תפוז, ריבה או אבקת סוכר.
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
0
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
0
0
0
0
0
Comments are closed.