צילום וסגנון: נטע ליבנה ועדי קראוס

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

– מתכון של מיס פטל (שרית נובק)  –

לבראוניז:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 ביצים
1/2 כפית מלח
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח
2 כפות רום
2 כפות קקאו

למילוי:
כוס שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס אבקת סוכר
200 גרם מסקרפונה 40%
3/4 כוס חלב מרוכז ממותק
כוס פטל, קפוא או טרי
גרגרי וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת חלקה.
טורפים ביצים בקערה. מוסיפים מלח, סוכר לבן, סוכר חום, וניל ורום.
מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים.
מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול.
שופכים חצי מהכמות לתבנית בגודל כ- 20X20 ס”מ ואת המחצית השניה לתבנית בגודל זהה, מיישרים ומכניסים לתנור.
אופים כ-20 דקות עד שהבראוניז מקבלים קרום ונסדקים מעט.
מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות. מכניסים למקפיא.

ההכנה:
מקציפים במיקסר את המסקרפונה עד שמתרככת. מוסיפים שמנת, אבקת סוכר ווניל ומקציפים לקרם יציב.
מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים בעדינות.

ההרכבה:
מניחים בתבנית המתאימה לבסיס בראוניז.
שופכים את תערובת המסקרפונה ומיישרים.
מפזרים מעל את הפטל.
מניחים מעל את שכבת הבראוניז הנוספת ומהדקים.
מקפיאים למשך 5 שעות לפחות, עדיף למהלך הלילה.
מוציאים כשקפוא וחותכים לקוביות

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0