צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

– מתכון של איתי בידרמן  –

ההשראה למתכון מהמטבח האיטלקי, שאוהב להשתמש בלחם מאתמול וליצור ממנו מטעמים. אנחנו מכינים לביבות אפויות, רכות ועסיסיות עשויות מחומרים ים תיכוניים שכולם אוהבים.

חומרים ל-10 לביבות גדולות בקוטר 10 ס״מ:

1 ג׳בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1 כף עלי אורגנו קצוצים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  3. משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס״מ וממלאים בתערובת. לחילופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים.
  4. אופים 15-20 דקות או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
  5. מחלצים מהתבניות ומגישים חם או בטמפ׳ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

8

פוקאצ'ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ'ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0