צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

– מתכון של איתי בידרמן  –

ההשראה למתכון מהמטבח האיטלקי, שאוהב להשתמש בלחם מאתמול וליצור ממנו מטעמים. אנחנו מכינים לביבות אפויות, רכות ועסיסיות עשויות מחומרים ים תיכוניים שכולם אוהבים.

חומרים ל-10 לביבות גדולות בקוטר 10 ס״מ:

1 ג׳בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1 כף עלי אורגנו קצוצים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  3. משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס״מ וממלאים בתערובת. לחילופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים.
  4. אופים 15-20 דקות או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
  5. מחלצים מהתבניות ומגישים חם או בטמפ׳ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

8

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0