בורגר של גבינת חלומי, קישואים עם איולי עירית

4 מנות

מרכיבים לקישואים:

1 בצל גדול פרוס לטבעות
2 קישואים מקולפים בקולפן
2 כפיות כמון, טחון
1 כפית סומאק
1 כף עלי נענע, קצוצה
1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית מלח
שמן קנולה לטיגון

מרכיבים לאיולי:

1 חלמון ביצה
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
250 גרם שמן זית איכותי
מיץ לימון טרי סחוט מ-1/2 לימון
*אפשר להשתמש גם במיונז מוכן)
3 כפות גבעולי עירית, קצוצים
מלח לפי הטעם

מרכיבים להרכבת הבורגר:

לחמנייה לבנה של המבורגר
חלומי 24%
עלים ירוקים שאוהבים

אופן ההכנה:

1. מטגנים על מחבת עם שמן, את הבצל, עד שנהיה לבן. מוסיפים את הקישואים, מקפיצים קלות, מוסיפים תבלינים.
2. בינתיים, מכינים איולי עירית. שמים את החלמון בעקרה, מוסיפים חרדל, טורפים במטרפה תוך יציקה איטית של שמן הזית לקערה, עד לקבלת מרקם הדומה למיונז. מוסיפים מיץ לימון, עירית ומלח לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.
3. צולים עם מעט שמן את החלומי על מחבת פסים עד שהחלומי נחרך משני הצדדים, 2-3 דקות. מוציאים מהמחבת ומספיגים את עודפי השמן על מגבת נייר..
4. מרכיבים את הבורגר: על חצי לחמניה מניחים איולי עירית, עליה את חלומי, עליו את הקישואים עם הבצל, מוסיפים עלים ירוקים וסוגרים את החצי השני של הלחמניה

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

24

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

24

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

24

פילה דניס עם יוגורט צזיקי ועדשים שחורות

היוגורט מנוקד בעדשים שחורות והתוצאה היא רוטב אלגנטי שמחמיא בטעמיו לדג הצלוי. סלט קטן ליד ויש מנת אירוח קיצית מושלמת.

24

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשהשוק מתמלא בקלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם

24

תפוחי אדמה אפויים בשום ורוזמרין עם קראמבל בולגרית

שילוב שיוצר קסם – תפוחי אדמה אפויים עם פירורי בולגרית

24

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק ואספרגוס

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו הדשן קלילות ורעננות. את השמנת המקובלת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם.

24

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

18