צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קממבר צלויה עם תוספות

– מתכונים של קרן אלה גפן ויעל סלע –

שתי וריאציות נפלאות לגבינת קממבר צלויה בתנור, האחת עם ריבת בצל ואגוזים והשניה עם סלסת זעתר, שום קונפי ודבש. מנות ראשונות אלגנטיות וטעימות בטירוף.

קממבר בסלסת זעתר, שום קונפי ודבש

וריאציה נוספת על אותו רעיון עם טעמים מעט יותר עוקצניים ופיקנטיים.

חומרים:

1 כיכר (125 גרם) גבינת קממבר קממבר בקר 25%
2 כפות סלסת בצל וזעתר (מתכון בהמשך)
6 שיני שום קונפי
1 כף דבש

לסלסת בצל וזעתר – חומרים לצנצנת בנפח 250 מ”ל:
½ בצל סגול פרוס דק
חופן גדול של עלי זעתר טריים
1 כף סומאק
½ כף מיץ לימון
½ כפית סוכר דמררה
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

הכנה:

  1. לסלסת בצל וזעתר: מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לשמן זית. מניחים בטמפ’ החדר למשך 10 דקות.
  2. מוסיפים שמן זית ומערבבים. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
  3. לגבינה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מניחים את הגבינה בתבנית וחורצים אותה בחלקה העליון בצורת שתי וערב עד מחצית גובהה. ממלאים את החריצים בזהירות ב-2 כפות סלסה ושום קונפי. מזלפים מעל דבש.
  5. אופים כ-5 דקות עד שחלקה הפנימי של הגבינה נמס, אך היא עדיין יציבה בחלקה החיצוני. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מייד.

קממבר ריבת בצל ואגוזי מלך

בילוי קצר בתנור בחברת אגוזים וריבה מתקתקה, ויש מנה ראשונה אלגנטית וטעימה בטירוף.

חומרים:

1 כיכר (125 גרם) גבינת קממבר בקר 25%
2 כפות ריבת בצל (מתכון בהמשך)
חופן אגוזי מלך קלויים

לריבת בצל – חומרים לצנצנת בנפח 300 מ”ל:
1 כף חמאה
½ ק”ג בצל סגול פרוס דק
1 כוס סוכר דמררה
1 כוס יין אדום יבש
¼ כוס חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה

הכנה:

  1. לריבת בצל: ממיסים חמאה בסיר רחב ומטגנים בצל כ-10 דקות עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ללא מכסה כשעה עד שהנוזלים מצטמצמים. שומרים במקרר עד חודש.
  3. לגבינה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מניחים את הגבינה בתבנית וחורצים אותה בחלקה העליון בצורת שתי וערב עד מחצית גובהה. ממלאים את החריצים בזהירות ב-2 כפות ריבת בצל ואגוזים.
  5. אופים כ-5 דקות עד שחלקה הפנימי של הגבינה נמס, אך היא עדיין יציבה בחלקה החיצוני. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אפרסקים צלויים ממולאים בקממבר ושקדים

אפרסק שהתקרמל בתנור עטוף בגבינת קממבר מבעבעת. חופן שקדים מעל מוסיף קראנץ’

24

מאפה כרובית וקממבר צרפתי

כרובית צלויה עם קממבר צאן וטימין, רכה ושחומה עם שובל ארוך של פירורים פריכים.

24

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק עלים מוכנים.

8

פוקאצ’ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ’ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

8

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0