צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ריגטוני ארבע גבינות
– מתכון של איתי בידרמן –
מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות במתכון בגבינות אחרות לפי הטעם האישי.
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה ריגטוני
1/2 כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה
75 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת 29%
75 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
75 גרם גבינה כחולה מפוררת
75 גרם גבינת מסקרפונה 40%
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס תרד טרי קצוץ או 1 כוס אפונה טרייה או מופשרת
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למעט הפסטה והתרד למחבת עמוקה, מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.
2. מקטינים את האש, מוסיפים את התרד ומבשלים כדקה. מסירים מהאש.
3. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
5. מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומרתיחים. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה. מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה.
טיפ אם הרוטב סמיך מדי אפשר לדלל אותו עם מעט ממי הבישול של הפסטה
8
0
0
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
0
Comments are closed.