צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ריגטוני ארבע גבינות

– מתכון של איתי בידרמן  –

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות במתכון בגבינות אחרות לפי הטעם האישי.

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם פסטה ריגטוני
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
75 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29%
75 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
75 גרם גבינה כחולה מפוררת
75 גרם גבינת מסקרפונה 40%
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס תרד טרי קצוץ או 1 כוס אפונה טרייה או מופשרת

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל המרכיבים למעט הפסטה והתרד למחבת עמוקה, מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.
2. מקטינים את האש, מוסיפים את התרד ומבשלים כדקה. מסירים מהאש.
3. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
5. מחזירים את המחבת עם הרוטב לאש בינונית ומרתיחים. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה עד שהרוטב מצפה את הפסטה. מעבירים את הפסטה לצלחות הגשה.

טיפ אם הרוטב סמיך מדי אפשר לדלל אותו עם מעט ממי הבישול של הפסטה

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

24

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

24

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות

24

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

מאפה פסטה פשוט ומהיר – אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות

24

פנזרוטי גבינות מלוח

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא ה

18

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

18

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

18

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים

18