צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ל-20 לביבות:

2 חצילים
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
50 גרם קאשקבלו 26% מגוררת
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
1 כפית עלי אורגנו קצוצים
מלח ופלפל
מעט שמן זית לטיגון

לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם

רוטב יוגורט להגשה:
1 כוס יוגורט
1 כפית סומק
1 כף בצל סגול קצוץ דק

אופן הכנה:

  1. קולים את החצילים על להבה גלויה או בגריל עד שהקליפה נחרכת והחציל מתרכך. מסלקים את הקליפה וקוצצים גס.
  2. מערבבים את החצילים עם הביצים והגבינות. מוסיפים פירורי לחם, אורגנו, מלח ופלפל.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב להגשה.
  4. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  5. מגישים את הלביבות עם יוגורט מתובל בסומק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

24

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

24

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

24

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

24

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

24

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו מ

24

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

24