צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע 

מי היה מאמין שאפשר להכין משהו כל כך מושחת וטעים מלחם ישן קינוח מנחם ומושלם ללילה חורפי.

חומרים לתבנית עמוקה בגודל 25X30 ס"מ:

1 חלה (עדיף מאתמול)
3 בננות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים וקצוצים
125 גרם (1/2 מיכל) ריקוטה פרסקה 9%
1 מיכל (250 מ"ל) מסקרפונה 40%
400 מ"ל (2/3 1 כוסות) חלב
6 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח

להגשה:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. ‏בוצעים חלה לחתיכות גסות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים על החלה בננות, שוקולד, אגוזים ותלוליות ריקוטה.
  2. שמים בקערה מסקרפונה, חלב, ביצים, סוכר ומלח מערבבים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה. יוצקים על החלה, כך שכולה תתכסה בנוזלים, ולוחצים אותה מעט בידיים (או בעזרת כף) כדי שתספוג את הנוזלים. מניחים בצד ל-30 דקות.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. אופים כ-40 דקות עד שהפודינג מתייצב ורוטט מעט במרכז.
  5. מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפ' החדר.

גיוון:

מפזרים מעט סוכר דמררה על הפודינג לפני האפייה לקבלת קראסט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

8

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0