צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז
– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע –
מי היה מאמין שאפשר להכין משהו כל כך מושחת וטעים מלחם ישן קינוח מנחם ומושלם ללילה חורפי.
חומרים לתבנית עמוקה בגודל 25X30 ס”מ:
1 חלה (עדיף מאתמול)
3 בננות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס”מ
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים וקצוצים
125 גרם (1/2 מיכל) ריקוטה פרסקה 9%
1 מיכל (250 מ”ל) מסקרפונה 40%
400 מ”ל (2/3 1 כוסות) חלב
6 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
להגשה:
אבקת סוכר
הכנה:
- בוצעים חלה לחתיכות גסות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים על החלה בננות, שוקולד, אגוזים ותלוליות ריקוטה.
- שמים בקערה מסקרפונה, חלב, ביצים, סוכר ומלח מערבבים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה. יוצקים על החלה, כך שכולה תתכסה בנוזלים, ולוחצים אותה מעט בידיים (או בעזרת כף) כדי שתספוג את הנוזלים. מניחים בצד ל-30 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- אופים כ-40 דקות עד שהפודינג מתייצב ורוטט מעט במרכז.
- מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.
גיוון:
מפזרים מעט סוכר דמררה על הפודינג לפני האפייה לקבלת קראסט.
8
8
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
0
Comments are closed.