צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

– מתכון של שי לי ליפא  –

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כרובית אינו פריך כמו הבצק הרגיל, אך הוא טעים ומשתלב יפה עם הגבינות והרוטב.

חומרים לפיצה בקוטר 26 ס"מ:

לבסיס:
1 כרובית בינונית מופרדת לתפרחות גדולות
1/3 שקית (35 גרם) גרנה פדנו מגורדת 29% של "גד"
2 ביצים
1/2 כפית מלח

לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
2-1 שיני שום קצוצות גס
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

לטופינג:
2 כדורי מוצרלה פרסקה 18% של "גד"

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מכינים את הבסיס: טוחנים את הכרובית בפולסים במעבד מזון לפירורים.
    3. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את פירורי הכרובית ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהמחבת יבשה והפירורים הופכים כהים יותר. אם הם מתחילים להזהיב מנמיכים את הלהבה לבינונית.
    4. מעבירים את פירורי הכרובית לקערה ומצננים כ-5 דקות. מוסיפים את הגבינה כשהפירורים עדיין חמימים ומערבבים. מוסיפים ביצים ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה.
    5. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
    6. אופים בתנור כ-20 דקות עד שהבסיס מזהיב מעט. עד שלב זה אפשר להכין עד שעתיים מראש ולשמור בטמפ' החדר.
    7. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה עד לקבלת רוטב סמיך. טוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול. את שלב זה אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור בכלי אטום במקרר.
    8. מרכיבים ואופים: מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.
    9. מורחים על הבסיס רוטב עגבניות. מייבשים היטב את כדורי המוצרלה בנייר סופג, פורסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומייבשים גם אותם. מניחים על הרוטב.
    10. אופים 15-10 דקות עד שהגבינה זהובה ומבעבעת (לא לדאוג אם בתחילת האפייה הגבינה מגירה נוזלים, הם יתייבשו בהמשך). מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

14

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

עזרת קולפן ז'וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל"אטריות" ארוכות וקראנצ'יות. מחברים אות

14

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

10

סלט נאצ'וס קון קסו (נאצ'וס עם גבינות)

קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ'וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה

8

טארט קפרזה

גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן!

8

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה ה

8

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0