צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

רול אבוקדו אקזוטי

– מתכון של מאיה דרין  –

רול טורטיה עם גבינת ריקוטה למריחה עם פלפל ארבע עונות (אפשר גבינת ריקוטה טבעית מובל בצ’יפוטלה או צ’ילי אחר), גאוקמולה, עשבי תיבול, סלסלת עגבניות וצ’ילי

חומרים ל-4 מנות:

4 טורטיות גדולות בקוטר כ-20 ס”מ
1 גביע ריקוטה למריחה עם פלפל ארבעת עונות
4 כפות ממרח צ’יפוטלה מקסיקני (אם רוצים)

לגואקאמולי:
2 יח’ אבוקדו בשל מאוד
2 כפות שמן צ’ילי (או שמן זית עם מעט צ’ילי גרוס)
2 כפות בצל סגול קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
מלח לפי הטעם

לסלסת עגבניות:
2 עגבניות אדומות עד מאוד
1/2 בצל בגול קצוץ דק דק
1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מעט שמן זית
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. גואקמולי: קוצצים את האבוקדו ומערבבים עם יתר המרכיבים
2. סלסת העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים
3. הרכבת המנה: פורסים את הטורטיה על קרש חיתוך, מורחים כמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה על חלקה התחתון של הטורטייה.
4. מעל מורחים סלסלת עגבניות, ממרח צ’יפוטלה וגואקמולי.
5. מקפלים את צדי הטורטייה כלפיי פנים לכיוון האמצע ומגלגלים מלמטה למעלה לכדי גליל עבה.
6. מחממים מחבת יבשה על להבה גדולה ומשחימים את הרול מכל הכיוונים.
7. חותכים לחצי ומגישים

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שבלול (צ’וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

8

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות

8

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0