צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
רול אבוקדו אקזוטי
– מתכון של מאיה דרין –
רול טורטיה עם גבינת ריקוטה למריחה עם פלפל ארבע עונות (אפשר גבינת ריקוטה קלאסית מתובל בצ’יפוטלה או צ’ילי אחר), גוואקמולי, עשבי תיבול, סלסלת עגבניות וצ’ילי
חומרים ל-4 מנות:
4 טורטיות גדולות בקוטר כ-20 ס”מ
1 גביע גבינת ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 כפות ממרח צ’יפוטלה מקסיקני (אם רוצים)
לגואקאמולי:
2 יח’ אבוקדו בשל מאוד
2 כפות שמן צ’ילי (או שמן זית עם מעט צ’ילי גרוס)
2 כפות בצל סגול קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
מלח לפי הטעם
לסלסת עגבניות:
2 עגבניות אדומות עד מאוד
1/2 בצל בגול קצוץ דק דק
1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מעט שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. גוואקמולי: קוצצים את האבוקדו ומערבבים עם יתר המרכיבים
2. סלסת העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים
3. הרכבת המנה: פורסים את הטורטיה על קרש חיתוך, מורחים כמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה על חלקה התחתון של הטורטייה.
4. מעל מורחים סלסלת עגבניות, ממרח צ’יפוטלה וגוואקמולי.
5. מקפלים את צדי הטורטייה כלפיי פנים לכיוון האמצע ומגלגלים מלמטה למעלה לכדי גליל עבה.
6. מחממים מחבת יבשה על להבה גדולה ומשחימים את הרול מכל הכיוונים.
7. חותכים לחצי ומגישים
8
8
8
8
Comments are closed.