אפל-ביגנט
– מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין –
טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.
זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
חומרים ל-15-18 טבעות:
3 תפוחי עץ
1/3-1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
קליפת לימון או תפוז מגוררת
1 כוס (140 גרם) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 ביצה
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
אבקת סוכר
1 גביע קרם מסקרפונה
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מקלפים את התפוחים, פורסים לרוחב בעובי ס״מ ומוציאים את הליבה.
- מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומעט מקליפת ההדרים ומפזרים על פרוסות התפוח. משהים בצד כ-20 דקות להתרככות.
- מערבבים בקערה את הקמח עם הסודה לשתייה, יתרת קליפת ההדרים, הביצה והחלב לבלילה אחידה. (הבלילה צריכה להיות במרקם של טחינה. אם צריך, מוסיפים עוד חלב לדילול).
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים את פרוסות התפוח בבלילה, מנערים עודפי בלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים 3-2 דקות עד להזהבה.
- מפזרים מעל האפל-ביגנט אבקת סוכר ומגישים עם קרם מסקרפונה מתובל בקינמון.
אולי תרצו להכין גם
גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה
איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!
0
מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
0
Comments are closed.