אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל

חומרים ל-15-18 טבעות:
3  תפוחי עץ
1/3-1/4  כוס סוכר
1/2  כפית קינמון
קליפת לימון או תפוז מגוררת
1 כוס (140 גרם) קמח
1/2  כפית סודה לשתייה
1  ביצה
3/4 כוס (180 מ”ל) חלב
שמן לטיגון עמוק

להגשה:
אבקת סוכר
1  גביע קרם מסקרפונה
1/2  כפית קינמון

אופן ההכנה:

  • מקלפים את התפוחים, פורסים לרוחב בעובי ס״מ ומוציאים את הליבה.
  • מערבבים את הסוכר עם הקינמון ומעט מקליפת ההדרים ומפזרים על פרוסות התפוח. משהים בצד כ-20 דקות להתרככות.
  • מערבבים בקערה את הקמח עם הסודה לשתייה, יתרת קליפת ההדרים, הביצה והחלב לבלילה אחידה. (הבלילה צריכה להיות במרקם של טחינה. אם צריך, מוסיפים עוד חלב לדילול).
  • מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • טובלים את פרוסות התפוח בבלילה, מנערים עודפי בלילה ומעבירים לשמן החם. מטגנים 3-2 דקות עד להזהבה.
  • מפזרים מעל האפל-ביגנט אבקת סוכר ומגישים עם קרם מסקרפונה מתובל בקינמון.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0