קרן ואיציק קדוש מריטוצו

מרכיבים
500 גרם קמח חיטה לבן (מניטובה)

200 מ”ל חלב

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

60  גרם סוכר

10  גרם שמרים טריים

2 ביצים גדולות

5  גרם מלח

גרידה מקליפת לימון אחד

מחית וניל

ביצה אחת להברשה

למילוי הקרם:

שמנת מתוקה מוקצפת

חבילת קרם פטיסייר

לציפוי:

1  חלבון

100 גרם אבקת סוכר

40 מ”ל מים מינרלים (1/6 כוס)

5  טיפות מיץ לימון

להגשה:

אבקת סוכר לקישוט

פירות יער

שוקולד חלב- מטומפרר להכנת מקופלת

אופן ההכנה:

  1.  במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. לאחר דקה מוסיפים את הביצים, החלב, המלח והחמאה ומערבבים על מהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד. הבצק דביק, כך הוא צריך להיות.
  2. מעבירים בעזרת קלף את הבצק לקערה משומנת ומכסים להתפחה למשך לפחות שעה או עד שמכפיל את נפחו.
  3. לשים על משטח מקומח ויוצרים גליל, את הגליל מחלקים ל-12 חתיכות שוות בגודלן.
  4. מכדררים כל חתיכה לכדור ואז יוצרים ממנה צורה של לחמנייה מאורכת אבל שמנמנה.
  5. מניחים את הלחמניות על תבנית אפיה עם נייר אפיה ברווחים אחת מהשנייה.
  6. מתפיחים עוד שעה, מברישים היטב עם ביצה טרופה ומכניסים לתנור חם בחום של 180° לעשרים דקות עד להשחמה. כשהלחמניות מוכנות מוציאים ומיד מורחים סירופ סוכר.

להכנת הסירופ:

  1. שמים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קצף בהיר. מורידים מהאש ומצננים.

הכנת הקרם:

  1. מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
  2. פותחים קרם פטיסייר של גד במיקסר ומאחדים.
  3. חותכים כל לחמנייה לאורכה אבל לא לגמרי כך שהיא עדיין מחוברת.
  4. פותחים אותה כמה שאפשר וממלאים אותה בקרם.

לקישוט:

  1. ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב, שופכים את השוקולד החם על משטח קר ומקררים אותו עד שהוא מתקשה בחזרה, מגלפים את השוקולד ויוצרים קישוטי מקופלת. מפזרים מעל.

אולי תרצו להכין גם