קרן ואיציק קדוש מכינים קטאייף גבינות ודובדבני אמרנה

מרכיבים

לבלילה:

2 כוסות חלב

2 כוסות מים

5 גרם שמרים טריים

10  גרם אבקת אפייה

כפית מלח

3  כפות סוכר

2 כוסות קמח לבן

1  כוס סולת דק

חמאה

למלית:

300 גרם ריקוטה פרסקה של גד

דובדבני אמרנה

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

לקישוט:

פיסטוקים ירוקים

אופן הכנה

  1. מרתיחים את מרכיבי הסירופ ומניחים בצד להתקרר.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערה יחד וטוחנים בבלנדר מוט כדי שלא יהיו גושים של קמח.
  3. מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומניחים לחצי שעה בחוץ לתסוס מעט.
  4. במחבת חמה בלי שמן יוצקים כרבע מצקת של בלילה ונותנים לה לבעבע.
  5. כשכל הבועות מתייבשות מוציאים מהמחבת בלי להפוך לצד השני.
  6. רצוי לכסות עם מגבת את הקטאייף המטוגן כדי שלא יתייבש לפני הקיפול.
  7. מקפלים בעדינות את העיגול לחצי. רבע ממנו לוחצים כך שייסגר טוב.
  8. את החלל שנוצר ממלאים בגבינת הריקוטה והדובדבנים וסוגרים את הרבע השני.
  9. משמנים מחבת בכמות נדיבה של חמאה ואז מטגנים עד להזהבה.
  10. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

אולי תרצו להכין גם