צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פוקאצ’ת גבינות, ירקות וממרחים

– מתכון של אופיר קדם ואסף גרניט  –

כריך ארוחת בוקר משודרג עם מבחר גבינות משובחות של “גד” וירקות טריים. מניחים את הגבינות על הפוקאצ’ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

חומרים ל-6 פוקאצ’ות אישיות:

לבצק:

1 ק”ג קמח
500 מ”ל מים
30 גרם שמרים טריים
30 גרם סוכר
30 גרם מלח
30 מ”ל שמן זית

לציפוי:

ביצה טרופה עם 3 כפות מים
600 גרם תערובת גרעינים קלויים:
חמניות ודלעת

להרכבה והגשה:

ממרח ארטישוק
פסטו
עגבניות מיובשות חתוכות
בצלים אדומים חצויים ופרוסים
חופן בצל ירוק קצוץ
חופן עלי נענע
מוצרלה בייבי 18%
סטריקנו פרוסה או גאודה בקר 30%
קאשקבלו 26% פרוסה
קממבר בקר 25% חתוכה לקוביות
ריקוטה פרסקה 9%

הכנה:

  1. מכינים פוקאצ’ה: שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 6-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח ב-50%.
  2. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל באורך 30 ס”מ. מפזרים גרעינים ומתפיחים 30 דקות.
  3. מחממים תנור לטמפרטורה ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  4. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
  5. מרכיבים ומגישים:  פותחים מעט את הפוקאצ’ות בחלק העליון ומורחים בממרח ארטישוק או פסטו. מפזרים גבינות בצורה חופשית ומסדרים מעל עגבניות, בצל אדום וירוק ועשבי תבלין.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

18

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

16

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

8

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

8

סלט פנזנלה על מצע פוקצ’ה

הוא נולד בטוסקנה כדי לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש, ביחד עם המוצרלה כמובן!

8