צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה כרובית וקממבר צרפתי

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

נדמה שכבר אין-אין-אין ארוחה, בלי כרובית. הפעם צלינו אותה עם קממבר צאן וטימין והגשנו אותה רכה ושחומה, עם שובל ארוך של פירורים פריכים.

חומרים ל-4-6 מנות:

1 כרובית
125 גרם (1 אריזה) קממבר בקר 25%
10 גבעולי טימין

לפירורים פריכים:

2 פרוסות לחם מפוררות לפירורים גדולים
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כפית אורגנו יבש

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מרתיחים בסיר גדול מים ומלח ומבשלים את הכרובית כרבע שעה, או עד לריכוך הכרובית (חשוב להקפיד לשמור על מרקם יציב של הכרובית ולא מתפרק). מוציאים מהמים, מייבשים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח ופלפל ואופים חצי שעה עד להזהבה.
  3. מוציאים לרגע מהתנור, שוזרים בין פרחי הכרובית פיסות גבינה וגבעולי טימין, מתבלים במלח ופלפל ומחזירים ל-10 דקות נוספות עד להזהבה סופית.
  4. במקביל, קולים במחבת את פירורי הלחם עם שמן זית, אורגנו ושום עד להזהבה. מצננים.
  5. מוציאים את הכרובית לצלחת הגשה, מפזרים מעל פירורים פריכים ומגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

8

מלנזנה חציל של אייל שני

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

8

סלט ירקות כפרי וגבינת מאנורי צרובה

ירקות טריים בשיא הטעם, חתוכים גס, מעורבבים לסלט פשוט שכולו חגיגה.

0

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה

0

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0