צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

תבשיל קטניות חורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, חוקי המשחק משתנים ומתקבלת מנה שנעים לאכול גם באמצע הקיץ.

חומרים ל-4 מנות:

2 כוסות שעועית בובעס מושרית במים למשך הלילה ומסוננת
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
2 ענפי מרווה
6 שיני שום שלמות
4 ענפי תימין
1 פלפל צ'ילי פרוס
2 כפות מיץ לימון
חופן עלי תרד
מלח ים אטלנטי

להגשה:
1/2 בקבוק (250 מ"ל) משקה איירן 3% או משקה צזיקי 5%

הכנה:

  1. ‏שמים את השעועית בסיר ומכסים במים. מוסיפים עגבניות חתוכות, שמן זית, מרווה, שיני שום, תימין, וצ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד (מוסיפים מים במידת הצורך).
  2. מוסיפים מיץ לימון, מלח ותרד טרי ומערבבים. מסירים מהכיריים.
  3. להגשה: יוצקים תבשיל שעועית לקערית הגשה ומעליו משקה איירן 3% או משקה צזיקי 5%.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

18

טורטלוני ריקוטה ותרד ברוטב שמנת ופקורינו

מנה איטלקית קלאסית וממכרת. טיפ חשוב: הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך!

18

בורגר של גבינת חלומי, קישואים עם איולי עירית

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

0

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

0

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

0

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

0

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

0