צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

תבשיל קטניות חורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, חוקי המשחק משתנים ומתקבלת מנה שנעים לאכול גם באמצע הקיץ.

חומרים ל-4 מנות:

2 כוסות שעועית בובעס מושרית במים למשך הלילה ומסוננת
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
2 ענפי מרווה
6 שיני שום שלמות
4 ענפי תימין
1 פלפל צ'ילי פרוס
2 כפות מיץ לימון
חופן עלי תרד
מלח ים אטלנטי

להגשה:
1/2 בקבוק (250 מ"ל) משקה איירן 3% או משקה צזיקי 5%

הכנה:

  1. ‏שמים את השעועית בסיר ומכסים במים. מוסיפים עגבניות חתוכות, שמן זית, מרווה, שיני שום, תימין, וצ'ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד (מוסיפים מים במידת הצורך).
  2. מוסיפים מיץ לימון, מלח ותרד טרי ומערבבים. מסירים מהכיריים.
  3. להגשה: יוצקים תבשיל שעועית לקערית הגשה ומעליו משקה איירן 3% או משקה צזיקי 5%.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

24

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

18

טורטלוני ריקוטה ותרד ברוטב שמנת ופקורינו

מנה איטלקית קלאסית וממכרת. טיפ חשוב: הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך!

18

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0