צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

תבשיל קטניות חורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, חוקי המשחק משתנים ומתקבלת מנה שנעים לאכול גם באמצע הקיץ.

חומרים ל-4 מנות:

2 כוסות שעועית בובעס מושרית במים למשך הלילה ומסוננת
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
2 ענפי מרווה
6 שיני שום שלמות
4 ענפי תימין
1 פלפל צ’ילי פרוס
2 כפות מיץ לימון
חופן עלי תרד
מלח ים אטלנטי

להגשה:
1/2 בקבוק (250 מ”ל) משקה איירן 3% או משקה צזיקי 5%

הכנה:

  1. ‏שמים את השעועית בסיר ומכסים במים. מוסיפים עגבניות חתוכות, שמן זית, מרווה, שיני שום, תימין, וצ’ילי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כשעתיים עד שהשעועית רכה מאוד (מוסיפים מים במידת הצורך).
  2. מוסיפים מיץ לימון, מלח ותרד טרי ומערבבים. מסירים מהכיריים.
  3. להגשה: יוצקים תבשיל שעועית לקערית הגשה ומעליו משקה איירן 3% או משקה צזיקי 5%.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

24

תבשיל ירקות וביצים

המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב

18

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0