צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תבשיל ירקות וביצים

– מתכון של שי לי ליפא –

קרוב משפחה של הגיבץ’ הבלקני (תבשיל ירקות עשיר, לפעמים עם בשר). המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב.

חומרים ל4 מנות:

1/4 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלים אדומים בינוניים נקיים מזרעים וקרומים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
1-1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים דקים (לא חובה)
1 גזר בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס”מ
5 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס”מ
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה מלח ופלפל שחור גרוס
1 קובייה (250 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5% פרוסה ל-4 פרוסות
4 ביצים

הכנה:

  1. ‏מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, פלפלים וגזר ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
  2. מוסיפים עגבניות ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מחלקים את הרוטב למחבתות קטנות אישיות או לקערות חסינות חום אישיות, מניחים בכל אחת פרוסת גבינה ושוברים ביצה.
  6. אופים בתנור החם 15-10 דקות עד שהביצים מוכנות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

תבשיל קטניות הורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, נעים לאכול אותו גם באמצע הקיץ.

24

טורטליני ארטישוק ירושלמי ופטה כבשים על תבשיל חמציץ

טעמו האדמתי של הארטישוק הירושלמי משתלב נהדר עם החמצמצות של הפטה, ואת החוויה משלים תבשיל החמציץ.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0