צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תבשיל ירקות וביצים

– מתכון של שי לי ליפא –

קרוב משפחה של הגיבץ' הבלקני (תבשיל ירקות עשיר, לפעמים עם בשר). המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב.

חומרים ל4 מנות:

1/4 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 פלפלים אדומים בינוניים נקיים מזרעים וקרומים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
1-1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים דקים (לא חובה)
1 גזר בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
5 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה מלח ופלפל שחור גרוס
1 קובייה (250 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5% פרוסה ל-4 פרוסות
4 ביצים

הכנה:

  1. ‏מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, פלפלים וגזר ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
  2. מוסיפים עגבניות ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מחלקים את הרוטב למחבתות קטנות אישיות או לקערות חסינות חום אישיות, מניחים בכל אחת פרוסת גבינה ושוברים ביצה.
  6. אופים בתנור החם 15-10 דקות עד שהביצים מוכנות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

0

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחק

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0