צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שיפודי חלומי וירקות

– מתכון של שי לי ליפא –

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין. לא בטוח שהשיפודים האלה הם מתכון בלקני אותנטי, אבל הם ודאי טעימים, ואני מגישה אותם לעיתים קרובות על תקן נשנוש או כמנה צמחונית בארוחות מנגל.

חומרים ל4-6 מנות:

1 שקית (200 גרם) גבינת חלומי 24% חתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ
1 פלפל צהוב בינוני נקי מזרעים וקרומים וחתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
1 זוקיני קטן בקליפתו פרוס לעיגולים בעובי 4 מ”מ
10 עגבניות שרי
3 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו מיובש
מלח גס ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. ‏נועצים על כל שיפוד 2 קוביות גבינת חלומי ו-2 ירקות לסירוגין (בכל פעם שילוב אחר: פלפל וזוקיני, פלפל ועגבנייה, זוקיני ועגבנייה)ץ יוצקים שמן זית, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומשרים כ-10 דקות לספיגת טעמים.
  2. מחממים פלאנצ’ה או מחבת כבדה על להבה גבוהה (אין צורך לשמן) או גריל פחמים. צולים את השיפודים 2-3 דקות מכל צד עד שהגבינה והירקות זהובים. מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

24

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0