צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
שושני פילו במילוי תרד וגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים שכיף לארח איתם. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
8 עלי פילו מופשרים לילה במקרר
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
300 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
1 שקית (200 גרם) פטה עיזים 20% מפוררת גס
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
100 גרם גאודה עיזים מגוררת בפומפייה עבה
1 ביצה
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- מניחים את עלי הפילו המופשרים על משטח עבודה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבשו. פורסים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים במעט חמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. מניחים רבע מהמלית לאורך קצה המלבן הקרוב אליכם. מגלגלים לגליל. חותכים כל גליל ל-8 מקטעים שווים (הכי נוח לחתוך את הגליל לשניים ואז כל חצי לשניים ושוב לשניים – עד לקבלת 8 שבלולים בגודל זהה).
- מסדרים את השבלולים בתבנית בעמידה בצפיפות – מתחילים מהמעגל החיצוני לכיוון המרכז. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית.
- אופים 60-50 דקות עד שהמאפה זהוב.
- אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.
טיפ אירוח: פרחי שדה ופרחי תבלין (בזיליקום, בבונג, לבנדר) יעניקו לשולחן מראה טבעי ורומנטי.
18
10
מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”
0
טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי
0
רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות
0
0
כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)
0
עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י
0
Comments are closed.