צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
שושני פילו במילוי תרד וגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ:
8 עלי פילו מופשרים לילה במקרר
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
300 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
1 שקית (200 גרם) פטה עיזים מעודנת 16% מפוררת גס
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
100 גרם גאודה עיזים 32% מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)
1 ביצה
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- מניחים את עלי הפילו המופשרים על משטח עבודה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבשו. פורסים עלה פילו על משטח עבודה. מברישים במעט חמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. מניחים רבע מהמלית לאורך קצה המלבן הקרוב אליכם. מגלגלים לגליל. חותכים כל גליל ל-8 מקטעים שווים (הכי נוח לחתוך את הגליל לשניים ואז כל חצי לשניים ושוב לשניים – עד לקבלת 8 שבלולים בגודל זהה).
- מסדרים את השבלולים בתבנית בעמידה בצפיפות – מתחילים מהמעגל החיצוני לכיוון המרכז. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והמלית.
- אופים 60-50 דקות עד שהמאפה זהוב.
- אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות.
אולי תרצו להכין גם

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם
18

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות
10

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו
0

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה
את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית
0

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית
0

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום
0
Comments are closed.