צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ריזוטו פטנט עם בטטה ופורצ'יני

– מתכון של שי לי ליפא –

להגיש ריזוטו לארוחת ערב באמצע השבוע? איך אפשר? הרי צריך לעמוד חצי שעה ולערבב בלי הפסקה… אז זהו שלא – את הריזוטו הזה אופים בתנור וזה חוסך את רוב הערבובים. ועוד פטנט שעושה את החיים יותר קלים: במקום להכין ציר משתמשים במי ההשריה של פטריות הפורצ'יני.

חומרים ל-8 מנות:

1 שקית (20 גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
‏1 ליטר מים רותחים
‏40 גרם חמאה
‏1 בצל גדול קצוץ גס
‏4-3 שיני שום קצוצות גס
עלים מ-3 גבעולי תימין
‏2 כוסות קוביות בטטה בגודל 1 ס"מ
‏2 כוסות אורז לריזוטו (מזן ארבוריו)
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1/3 כוס יין לבן יבש

להשלמה:
‏50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
‏1/2 שקית (50 גרם) פתיתי גרנה פדנו מגורדת 29%

להגשה:
‏50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים למשך כ-10 דקות.
  3. ממיסים חמאה בסיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה בינונית ומאדים בצל, שום ותימין כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים. מוסיפים בטטה ומקפיצים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבטטה מתחילה להתרכך. מוסיפים אורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה בחמאה.
  4. יוצקים יין ומבשלים כדקה תוך כדי בחישה עד שהיין מצטמצם. מוציאים את הפטריות ממי ההשריה, קוצצים גס ומוסיפים לסיר יחד עם מי ההשריה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור. אופים 25 דקות עד שהאורז במצב אל-דנטה (רך בחוץ אך עדיין מעט נגיס במרכז). בתחתית הסיר יישארו מעט נוזלים וזה בסדר – הם ייספגו באורז תוך כדי ערבוב.
  6. מוסיפים חמאה ופתיתי גרנה פדנו ומערבבים. משהים לדקה כדי שהטעמים יתמזגו והנוזלים ייספגו.
  7. מגלפים גבינת גרנה פדנו מעל בעזרת קולפן ירקות ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

0

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

0