צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

רביולי ברוטב שמנת

– מתכון של רות אוליבר  –

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

חומרים ל-6 סועדים:

1 חבילה (500 גרם) רביולי גבינה, או במילוי אחר, מבושל לפי הוראות היצרן.

לרוטב:

1 בצל קטן קצוץ דק
30 גרם חמאה
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר קואנטרו או קוניאק
50 גרם גבינה כחולה
מלח
פלפל לבן
½ כפית אגוז מוסקט

להגשה:

100 גרם פרמזן-גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1.  במחבת ממסים חמאה ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט את השמנת (מבשלים תוך כדי רתיחה כמה דקות)מוסיפים ליקר, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וגבינה כחולה ומערבבים עד להמסת הגבינה. מנמיכים את האש ושומרים את הרוטב חם.
  2.  יוצקים מחצית מכמות הרוטב לקערה מרכזית, מניחים מעל את הרביולי, מפזרים מעל חצי מכמות הגרנה פדנו, יוצקים את יתרת הרוטב, מפזרים את הגרנה פדנו שנותר ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טורטלוני ריקוטה ותרד ברוטב שמנת ופקורינו

מנה איטלקית קלאסית וממכרת. טיפ חשוב: הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך!

18

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

14

פסטה רוזה

אחד הרטבים הכי אהובים על ילדים – מכינים רוטב עגבניות טוב ובהמשך מעדנים את טעמיו עם גבינת שמנת 12%

14

רביולי פקורינו

רביולי עסיסיים ממולאים במגוון גבינות ומשתכשכים ברוטב מפנק המשלב בין שמנת לפסטו. לא פלא שזאת אחת ממנות הדגל של המסעדה האיטלקית

14

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ'יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

8

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

8

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז'ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

8