צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרפאצ’ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

הסלק סגול, מתקתק ואדמתי; האיירן (משקה היוגורט הבלקני) לבן, חמצמץ וקצת מלוח. מה הפלא שהשילוב ביניהם מייצר קסם? אל תוותרו על הפקאנים שמצטרפים בשלב ההגשה ומוסיפים מימד קראנצ’י.

חומרים ל-4 מנות:

מלח גס
5 סלקים בינוניים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי

להגשה:

1/2 בקבוק (250 מ”ל) משקה איירן 3%
50 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
מעט עלי מיקרו
5 צנוניות פרוסות דק מאוד
1/2 פלפל צ’ילי ירוק או אדום פרוס דק

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בשכבה אחידה של מלח גס.
  2. מניחים את הסלקים בתבנית וצולים 60-45 דקות עד שהם רכים (סכין חדה ננעצת בהם בקלות). מצננים.
  3. קולפים את הסלקים, פורסים דק מאוד (רצוי במנדולינה) ומסדרים את הפרוסות על צלחות הגשה. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומפזרים מלח.
  4. יוצקים מעל איירן ומפזרים פקאנים. מסדרים מעל עלי מיקרו, צנוניות וצ’ילי ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ’ו.

24

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

18

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט מרשים, מפתיע ובריא

0