צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרפאצ'ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

הסלק סגול, מתקתק ואדמתי; האיירן (משקה היוגורט הבלקני) לבן, חמצמץ וקצת מלוח. מה הפלא שהשילוב ביניהם מייצר קסם? אל תוותרו על הפקאנים שמצטרפים בשלב ההגשה ומוסיפים מימד קראנצ'י.

חומרים ל-4 מנות:

מלח גס
5 סלקים בינוניים
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח ים אטלנטי

להגשה:

1/2 בקבוק (250 מ"ל) משקה איירן 3%
50 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
מעט עלי מיקרו
5 צנוניות פרוסות דק מאוד
1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום פרוס דק

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בשכבה אחידה של מלח גס.
  2. מניחים את הסלקים בתבנית וצולים 60-45 דקות עד שהם רכים (סכין חדה ננעצת בהם בקלות). מצננים.
  3. קולפים את הסלקים, פורסים דק מאוד (רצוי במנדולינה) ומסדרים את הפרוסות על צלחות הגשה. מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומפזרים מלח.
  4. יוצקים מעל איירן ומפזרים פקאנים. מסדרים מעל עלי מיקרו, צנוניות וצ'ילי ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה נצבעים בסגול העמוק של הסלק ומנצנצים בסלט כמו אבני חן. את המוצרלה בייבי מוסיפים ברגע האחרון כדי לשמור על צבעה. סלט

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

טאבולה בוטנים על לאבנה

הבוטנים הקלויים מעניקים לסלט הים תיכוני הקלאסי קראנצ'יות נהדרת וטעמי אדמה, שמשתלבים נפלא עם הלאבנה החמצמצה והקרמית.

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0