צילום: דניאל לילה

קרפאצ’ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

– מתכון של איתי בידרמן, קפה איטליה –

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ’ו. פרוסות המוצרלה הדקיקות נפרשות על הצלחת ומתכסות בסלסה יפיפייה וצבעונית של עגבניות ועלים ירוקים.

חומרים ל-6-4 מנות ראשונות:

‏4 כדורי מוצרלה פרסקה 18% פרוסים דק

לסלסה:
צרור קטן עלי רוקט קצוצים דק
‏12 עלי בזיליקום יפים קצוצים דק
‏20 עגבניות שרי תמר חתוכות לקוביות קטנטנות
‏4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1 שן שום כתושה

להגשה:
עלי רוקט שלמים
שמן זית

הכנה:

  1. מסדרים פרוסות מוצרלה בצלחת גדולה ושטוחה כך שיכסו את כולה — כמו בהכנת קרפאצ’ו.
  2. מערבבים את חומרי הסלסה, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים על המוצרלה.
  3. מניחים מעל עלי רוקט שלמים, מזלפים עוד מעט שמן זית ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

18

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

18

קרפאצ’ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

10

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0