קרן ואיציק קדוש מכינים קטאייף גבינות ודובדבני אמרנה
מרכיבים
לבלילה:
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
5 גרם שמרים טריים
10 גרם אבקת אפייה
כפית מלח
3 כפות סוכר
2 כוסות קמח לבן
1 כוס סולת דק
חמאה
למלית:
300 גרם ריקוטה פרסקה של גד
דובדבני אמרנה
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
לקישוט:
פיסטוקים ירוקים
אופן הכנה
- מרתיחים את מרכיבי הסירופ ומניחים בצד להתקרר.
- מערבבים את כל מרכיבי הבלילה בקערה יחד וטוחנים בבלנדר מוט כדי שלא יהיו גושים של קמח.
- מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומניחים לחצי שעה בחוץ לתסוס מעט.
- במחבת חמה בלי שמן יוצקים כרבע מצקת של בלילה ונותנים לה לבעבע.
- כשכל הבועות מתייבשות מוציאים מהמחבת בלי להפוך לצד השני.
- רצוי לכסות עם מגבת את הקטאייף המטוגן כדי שלא יתייבש לפני הקיפול.
- מקפלים בעדינות את העיגול לחצי. רבע ממנו לוחצים כך שייסגר טוב.
- את החלל שנוצר ממלאים בגבינת הריקוטה והדובדבנים וסוגרים את הרבע השני.
- משמנים מחבת בכמות נדיבה של חמאה ואז מטגנים עד להזהבה.
- מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.