קרן ואיציק קדוש מכינים עוגת סולת עם מרנג ופירות יער
מרכיבים
תבנית בקוטר 22 ס״מ
צנתר סנט הונורה
מרכיבים לעוגה:
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם יוגורט יווני
תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
מרכיבים לסירופ:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
לחמם יחד
להגשה:
מרנג איטלקי:
175 גרם חלבונים
350 גרם סוכר
88 מ״ל מים
1 כפית מחית וניל
פירות יער טריים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170° מעלות.
- מקציפים בנפרד חלבון עם חצי כוס סוכר וחלמון עם חצי כוס סוכר ואז מאחדים.
- את שאר הרכיבים מערבבים יחד ומקפלים עד לאיחוד, מוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.
- מתיזים תרסיס שמן בטעם חמאה על התבנית, מפזרים קוקוס ואז יוצקים את הבלילה לתבנית.
- מכניסים לתנור ל-40 דק’
- מערבבים את המצרכים לסירופ ויוצקים על העוגה כשהיא חמה.
להכנת המרנג האיטלקי:
- מחממים בסיר קטן מים עם סוכר. כשמגיעים ל-113° מעלות מתחילים להקציף חלבון במיקסר.
- כשמגיעים ל-117° מעלות, מוסיפים לאט לאט את המים למיקסר תוך כדי הקצפה ונותנים לו לעבוד עד שהמרנג יציב מאוד והכלי של המיקסר לא חם למגע.
- מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה ומקשטים עם פירות יער.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.