קרן ואיציק קדוש מכינים ברטון גבינה
מרכיבים
רינגים אישיים מס’ 10
מתכון ל 8 יח’
לבצק:
10-12 יח’ ברטון
140 גרם חמאה רכה
140 גרם סוכר
קורט מלח
1 כפית מחית וניל
80 גרם חלמונים
200 גרם קמח כוסמין לבן
12 גרם אבקת אפייה
תרסיס שמן פאם בטעם חמאה
למלית:
100 גרם דובדבני אמרנה
2 מיכלי גבינת ריקוטה פרסקה (600 גר’)
100 גרם שוקולד לבן מומס
50 גרם סוכר
20 גרם אינסטנט פודינג
מחית וניל
קליפה מגוררת מלימון
שטרוייזל:
280 גרם קמח כוסמין לבן
280 גרם סוכר חום
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- מחממים תנור ל־170° מעלות ומשמנים קלות את התבנית או הרינג עם תרסיס שמן פאם.
- מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, קרמית ואוורירית.
- “מנקים” את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים פנימה את החלמונים, זה אחר זה, תוך ערבול. מבליעים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד, יציב ודביק.
- מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה, לאחר שהתזנו עליהם מעט תרסיס שמן כדי שלא יידבקו, ומשטחים לעובי ½1 ס”מ.
- מניחים בתבנית או קורצים עיגולים ומניחים בתוך הרינגים.
- על חלק מהעיגולים מורחים שכבה של ריבת ענבים שחורים, על חלק מהעיגולים מניחים דובדבני אמרנה.
להכנת מלית הגבינה:
- מחממים את השוקולד להמסה במיקרו או בבן מרי ומקררים לטמפ’ הגוף.
- מערבבים ביחד עם כל שאר הרכיבים ויוצקים מעל העוגה.
להכנת השטרויזל:
- מערבבים את כל הרכיבים במעבד מזון (או מיקסר) עד לקבלת תערובת פירורית ומפזרים מעל הגבינה.
אולי תרצו להכין גם
Comments are closed.