צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

– מתכון של שי לי ליפא  –

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים. שימו לב לשיטת ההכנה המיוחדת (הוספת חלב חם בסוף הבישול) שמבטיחה מרקם קרמי מושלם

חומרים ל- 8-10 מנות:

לירקות:

4 כפות שמן זית
2 קלחי תירס מבושלים
2 זוקיני (מומלץ בשני צבעים) פרוסים לאורכם בעובי 1/2 ס”מ
3 פלפלים (מומלץ בשני צבעים) חתוכים לרצועות
1 חציל פרוס לאורכו בעובי 1/2 ס”מ

לקרם פולנטה:

2 ליטר מים מינרליים או מסוננים
2 כפיות מלח (מומלץ מלח בטעמים כמו כמהין)
2 כוסות (300 גרם) קמח תירס מהיר הכנה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביותֿ
100 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
½1 כוסות (360 מ”ל) חלב חם

להגשה:

100 גרם משולש גרנה פדנו 29% מגולף לשבבים

הכנה:

  1. מכינים את הירקות: מברישים את קלחי התירס ופרוסות הירקות בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים או פלנצ’ה על להבה גבוהה. צולים כל ירק כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על הירקות חמים.
  2. מכינים את קרם הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בהדרגה וטורפים במטרפה ידנית. לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייווצרו גושים שלא יתמוססו.
  3. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מוסיפים חמאה וגרנה פדנו ומערבבים היטב.
  5. מבשלים עוד דקה תוך כדי בחישה.
  6. מוסיפים חלב חם ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  7.  מגישים: יוצקים את הפולנטה לכלי הגשה, מגררים גס גבינת גרנה פדנו או מגלפים שבבים בעזרת קולפן ומגישים עם הירקות הקלויים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

8

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשהשוק מתמלא בקלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם

8

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

0

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

0

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0