צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

– מתכון של שי לי ליפא  –

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים. שימו לב לשיטת ההכנה המיוחדת (הוספת חלב חם בסוף הבישול) שמבטיחה מרקם קרמי מושלם

חומרים ל- 8-10 מנות:

לירקות:

4 כפות שמן זית
2 קלחי תירס מבושלים
2 זוקיני (מומלץ בשני צבעים) פרוסים לאורכם בעובי 1/2 ס"מ
3 פלפלים (מומלץ בשני צבעים) חתוכים לרצועות
1 חציל פרוס לאורכו בעובי 1/2 ס"מ

לקרם פולנטה:

2 ליטר מים מינרליים או מסוננים
2 כפיות מלח (מומלץ מלח בטעמים כמו כמהין)
2 כוסות (300 גרם) קמח תירס מהיר הכנה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביותֿ
100 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
½1 כוסות (360 מ"ל) חלב חם

להגשה:

100 גרם משולש גרנה פדנו 29% מגולף לשבבים

הכנה:

  1. מכינים את הירקות: מברישים את קלחי התירס ופרוסות הירקות בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים או פלנצ'ה על להבה גבוהה. צולים כל ירק כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על הירקות חמים.
  2. מכינים את קרם הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בהדרגה וטורפים במטרפה ידנית. לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייווצרו גושים שלא יתמוססו.
  3. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מוסיפים חמאה וגרנה פדנו ומערבבים היטב.
  5. מבשלים עוד דקה תוך כדי בחישה.
  6. מוסיפים חלב חם ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
  7.  מגישים: יוצקים את הפולנטה לכלי הגשה, מגררים גס גבינת גרנה פדנו או מגלפים שבבים בעזרת קולפן ומגישים עם הירקות הקלויים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

14

פילה דניס עם יוגורט צזיקי ועדשים שחורות

היוגורט מנוקד בעדשים שחורות והתוצאה היא רוטב אלגנטי שמחמיא בטעמיו לדג הצלוי. סלט קטן ליד ויש מנת אירוח קיצית מושלמת.

14

תבשיל שעועית בובעס עם עגבניות, תרד ויוגורט

תבשיל קטניות הורפי ומנחם. כשמוזגים על התבשיל החם יוגורט צונן וחמצמץ, נעים לאכול אותו גם באמצע הקיץ.

14

פסטה פרימוורה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

0

רביולי ברוטב רוזה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

0

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

0

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0