צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרטיב יוגורט עם וניל וענבים

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

זה מה שנקרא “ארטיק לילדים גדולים” – מבוסס על משקה יוגורט ארומטי, משובץ בענבים מתוקים ומנוקד בגרגרי וניל אמיתי. במקום ענבים אפשר להשתמש בקוביות פרי מתוק אחר, למשל מנגו או אפרסקים.

חומרים ל-8 קרטיבים של 100 מ”ל:

1 בקבוק (500 מ”ל) משקה איירן 3%
תוכן של מקל וניל אחד
150 גרם ענבים ירוקים ואדומים חצויים
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבניות ייעודיות לארטיקים.
  2. מעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  3. מחלצים מהתבניות ומגישים מייד.‏

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0