צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

– מתכון של אוריאל תדהר, ארקפה –

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף ומרקם.

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:
260 מ”ל (1 כוס + כף) חלב פושר
20 גרם שמרים טריים
110 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר
2 ביצים + חלמון
600 גרם (⅓4 כוסות) קמח
קורט מלח
160 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית ריקוטה:
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1/2 מיכל (100 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
120 גרם (1 כוס + כף) סוכר
4 חלמונים
30 גרם (קצת פחות מ-1/4 כוס) קמח מנופה
קליפה מגוררת מלימון אחד
160 גרם צימוקים בהירים לפיזור

להברשה:
ביצה טרופה

לזיגוג מי סוכר:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
120 מ”ל (1/2 כוס) מים

הכנה:

  1. ‏מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים לבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת בבצק. לשים עוד כ-10-8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים לתערובת אחידה.
  3. מרדדים, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 25_40 ס”מ ועובי 4-3 מ”מ. מורחים 1/3 מכמות המלית על כל מלבן בעזרת פלטה ומפזרים צימוקים. מגלגלים כל מלבן לרולדה. מניחים את הרולדות על מגש או בתבנית ומעבירים למקרר ל-15 דקות.
  4. חוצים כל רולדה לאורכה בעזרת סכין משונן ומלפפים את שני החלקים שנוצרו לצורת בורג הדוק. מסדרים את העוגות בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  5. מכסים את העוגות ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מורחים את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות עד שהעוגות מזהיבות.
  8. מכינים מי סוכר ומברישים: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-4-3 דקות.
  9. מברישים את העוגות החמות בסירופ הסוכר החם. מצננים לטמפ’ החדר לפני ההגשה.

ארקפה
אוריאל תדהר, השף הראשי של רשת “ארקפה”, מאוד עסוק בימים אלה. ממש עכשיו נפתח בנווה אביבים הבייקרי של “ארקפה” – קונספט חדשני של הרשת, שמציג מאפייה הפועלת לאורך כל היום. בבייקרי המרווח אפשר לשבת מול המטבח הפתוח, להתבונן במאפים הלוהטים היוצאים מהתנור ולהתענג על כוס של קפה איכותי, שמכינים במקום לפי מתכון איטלקי בן 150 שנה. כאן תמצאו את ליין המאפים הקבוע של הרשת (את כולם מכינים במקום בצורה טבעית וללא משמרים או משפרים), ולצידם גם מאפים ייחודיים למקום כמו בריוש וניל עם פצפוצי שוקולד, קראנץ בננה, פוקאצ’ה עם גבינת סטרקינו, פטריות וארוגולה ועוד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

14

עוגת גבינה עם קרמל שקדים ופיסטוקים

נא להכיר את מלכת מסיבת השבועות שלנו: היא קלילה וענוגה, בזכות השילוב בין ריקוטה פרסקה לגבינת שמנת, ועטופה בקלתית קראנצ’ית מבושמת בקינמון.

14

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

8

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

8

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים

8

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

8

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0