צילום: דניאל לילה

קסטה סיציליאנה

– מתכון של נופר צור, ‏"איטלקיה בתחנה" –

לקינוח המסורתי מהמטבח הסיציליאני יש הרבה גרסאות. המפורסמת ביותר היא עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בתוך כוס. את ציפוי המרציפן מחליף גנאש שוקולד לבן (שנצבע בירוק על ידי מחית פיסטוק), המשתלב נפלא בטעמה העדין של מלית הריקוטה.

חומרים ל-8-6 מנות (בכוסות אישיות):

לבסיס:
‏100 גרם עוגיות לוטוס טחונות
‏100 גרם עוגיות פתי בר טחונות
‏100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
‏1/2 ק"ג ריקוטה פרסקה 9%
‏250 גרם (2 כוסות + כף) אבקת סוכר
‏1 כפית תמצית וניל איכותית
‏200 מ"ל (3/4 כוס + כף) שמנת מתוקה 38%
‏5 כפות שוקולד צ'יפס מריר או לבן (לא חובה)

לגנאש פיסטוק:
‏100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה 38%
‏1 כפית גלוקוזה
‏1 כפית מחית פיסטוק
‏200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

לקישוט:
פיסטוקים קלויים וקצוצים

הכנה:

  1. מניחים ריקוטה בתוך מסננת צפופה ועליה קערה רחבה שתשמש כמשקולת. מניחים את המסננת בתוך קערה גדולה שתקלוט את הנוזלים ומשהים במקרר ל-4 שעות (ואפשר לילה שלם).
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים את החומרים למרקם של "חול רטוב". מניחים כף גדושה בכל כוס ומשטחים. מעבירים למקרר.
  3. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. אם רוצים מוסיפים שוקולד צ'יפס.
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מלית על בסיס העוגיות עד 3/4 גובה הכוס. מעבירים למקרר לכ-3 שעות להתייצבות.
  5. מכינים גנאש, מצפים ומגישים: מביאים שמנת מתוקה, גלוקוזה ומחית פיסטוק לסף רתיחה בסיר קטן ורחב. יוצקים על שוקולד ומשהים לדקה. טורפים בעזרת מטרפה לגנאש חלק ומבריק.
  6. מעבירים את הגנאש לכד (מד ליטר) ומוזגים לאט על מלית הגבינה. מעבירים שוב למקרר עד להתייצבות הגנאש. לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

0