צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
קיש פטריות
– מתכון של רות אוליבר –
אנחנו אוהבים הפתעות אבל לפעמים כיף להתפנק עם מתכון מוכר, אהוב והכי חשוב- טעים!
חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
לבצק:
250 גרם קמח
130 גרם חמאה
1 ביצה
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
למלית:
1 בצל לבן קצוץ
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
50 גרם חמאה
קורט מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור
100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת
לבלילת השמנת והביצים:
180 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
הכנה:
- מכינים את הבצק ואופים: מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה הגדול מעט מגודל התבנית. מרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק.
- אופים אפייה עיוורת (עם נייר ומשקולת מעל) כ־15 דקות. מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד חמש דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל־160 מעלות.
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: במחבת ממיסים חמאה ומאדים בצל כחמש דקות. מוסיפים פטריות קצוצות, תבלינים ומאדים כחמש דקות נוספות. מצננים מעט. מוסיפים קאשקבלו מגוררת ומפזרים את המלית על פני הקלתית.
- בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה ויוצקים על הפטריות. אופים כ־30 דקות עד להזהבה. מצננים כ־15 דקות, פורסים ומגישים.

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין
18

14

8

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות
0

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל
0
Comments are closed.