צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

קיש פטריות

– מתכון של רות אוליבר  –

אנחנו אוהבים הפתעות אבל לפעמים כיף להתפנק עם מתכון מוכר, אהוב והכי חשוב- טעים!

חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

לבצק:

250 גרם קמח
130 גרם חמאה
1 ביצה
½ כפית מלח
1 כפית סוכר

למלית:

1 בצל לבן קצוץ
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות
50 גרם חמאה
קורט מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור
100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת

לבלילת השמנת והביצים:

180 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ואופים: מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון ומעבדים לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  2. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  3. מרדדים את הבצק לעלה הגדול מעט מגודל התבנית. מרפדים את תחתית ושולי התבנית בבצק.
  4. אופים אפייה עיוורת (עם נייר ומשקולת מעל) כ־15 דקות. מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד חמש דקות. מוציאים מהתנור ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל־160 מעלות.
  5. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: במחבת ממיסים חמאה ומאדים בצל כחמש דקות. מוסיפים פטריות קצוצות, תבלינים ומאדים כחמש דקות נוספות. מצננים מעט. מוסיפים קאשקבלו מגוררת ומפזרים את המלית על פני הקלתית.
  6. בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה ויוצקים על הפטריות. אופים כ־30 דקות עד להזהבה. מצננים כ־15 דקות, פורסים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים

18

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

8

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

0

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן מוצלחות לא פחות גם

0