צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קיש ספירלה ירקות וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

הקיש היפהפה הזה מצריך חיתוך של הירקות במנדולינה או בקולפן רחב ומיוחד והרכבה קפדנית של רצועות הירק במעגלים, אבל ההשקעה לגמרי משתלמת, מה גם שחסכנו לכם את הכנת הבצק והשתמשנו בבצק עלים מוכן.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס”מ:

‏450 גרם בצק עלים מופשר במשך לילה במקרר

למלית:
‏2 ביצים
‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

לטופינג:
‏1 חציל מוארך וצר פרוס לרצועות דקיקות
‏2 בטטות קטנות וצרות פרוסות לרצועות דקיקות
‏2 זוקיני פרוסים לרצועות דקיקות
‏2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים ריקוטה וקאשקבלו, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מרכיבים את הקיש ואופים: מרדדים מעט את הבצק לעלה בעובי 4 מ”מ ומרפדים בו את תחתית ודפנות התבנית. מסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך או סכין.
  4. מניחים את מלית הגבינות על הבצק ומורחים באופן שווה. מסדרים את הירקות בעיגולים מהחלק החיצוני לכיוון הפנימי, כשבכל עיגול יש 4-3 שכבות דקיקות של ירק מסוג אחד. במידת הצורך חותכים את רצועות הירק לאורכן על מנת שיתאימו לגובה המאפה. מברישים קלות את הירקות ב-2 כפות שמן זית וזורים מלח ופלפל.
  5. אופים 45-40 דקות עד שהירקות זהובים ורכים והבצק זהוב מאוד. מגישים חם ופורסים בסכין חדה ומשוננת.
  6. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פשטידת קישואים טורקית

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס

24

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

18

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

18

קיש פטריות

אנחנו אוהבים הפתעות אבל לפעמים כיף להתפנק עם מתכון מוכר, אהוב והכי חשוב- טעים!

10

קיש גבינות

אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטידה מפוארת.

10

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

10

קיש אנטיפסטי וגבינות

הכנסנו את האנטיפסטי האיטלקיים אל קלתית בצק חמאה ופינקנו אותם בתערובת גבינות

10

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

8