צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קיש ספירלה ירקות וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

הקיש היפהפה הזה מצריך חיתוך של הירקות במנדולינה או בקולפן רחב ומיוחד והרכבה קפדנית של רצועות הירק במעגלים, אבל ההשקעה לגמרי משתלמת, מה גם שחסכנו לכם את הכנת הבצק והשתמשנו בבצק עלים מוכן.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:

‏450 גרם בצק עלים מופשר במשך לילה במקרר

למלית:
‏2 ביצים
‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

לטופינג:
‏1 חציל מוארך וצר פרוס לרצועות דקיקות
‏2 בטטות קטנות וצרות פרוסות לרצועות דקיקות
‏2 זוקיני פרוסים לרצועות דקיקות
‏2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: טורפים ביצים בקערה. מוסיפים ריקוטה וקאשקבלו, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מרכיבים את הקיש ואופים: מרדדים מעט את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ ומרפדים בו את תחתית ודפנות התבנית. מסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך או סכין.
  4. מניחים את מלית הגבינות על הבצק ומורחים באופן שווה. מסדרים את הירקות בעיגולים מהחלק החיצוני לכיוון הפנימי, כשבכל עיגול יש 4-3 שכבות דקיקות של ירק מסוג אחד. במידת הצורך חותכים את רצועות הירק לאורכן על מנת שיתאימו לגובה המאפה. מברישים קלות את הירקות ב-2 כפות שמן זית וזורים מלח ופלפל.
  5. אופים 45-40 דקות עד שהירקות זהובים ורכים והבצק זהוב מאוד. מגישים חם ופורסים בסכין חדה ומשוננת.
  6. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

16

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

14

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

10

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

10

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

10

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המא

10