צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

– מתכון של רוסלנה יונה, ביסקוטי –

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

חומרים לתבנית טארט בקוטר 26 ס”מ:

לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2-1 כפות מים

לפרוסות ארטישוק:
4 ארטישוקים שטופים
מיץ מלימון אחד
100 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
עלים קצוצים מ-2 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור טחון
120 מ”ל (1/2 כוס) יין לבן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

למלית גבינה:
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
4 ביצים
1 כף קמח
70 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם

לזרייה:
10 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מכינים את הבצק לקלתית: מעבדים קמח, מלח וחמאה לפירורים במעבד מזון. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 32 ס”מ, מרפדים בו תבנית פאי מתפרקת ומסירים את השוליים. שומרים את התבנית במקרר עד השימוש.
  3. מכינים את פרוסות הארטישוק: מכינים קערה מלאה במים ומיץ מלימון אחד. קוטמים את גבעולי הארטישוקים ותולשים את העלים החיצוניים העבים עד שמגיעים לעלים הרכים יותר. חותכים את החלק העליון של העלים ומשאירים מהם 3 ס”מ. חוצים את הארטישוקים לאורכם ומנקים בעזרת כפית את השערות שבחלק הפנימי. משרים בקערה עם מי הלימון עד לגמר העבודה על כל הארטישוקים.
  4. מסננים את הארטישוקים ומייבשים אותם. חותכים כל חצי ארטישוק לפרוסות דקות (בערך 8 פרוסות).
  5. מחממים חמאה במחבת, מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים כ-10 דקות עד הזהבה.
  6. מתבלים את הארטישוקים במלח ופלפל, יוצקים יין לבן ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והארטישוקים רכים. אם הם קשים עדיין, מוסיפים קצת מים או יין ומבשלים עד שהם רכים. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומצננים.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומשטחים על קלתית הבצק. מסדרים מעל את פרוסות הארטישוק וזורים גבינת פקורינו מגוררת.
  9. אופים כ-45-40 דקות עד שהטארט זהוב והמלית יציבה.

ביסקוטי
חלומו של אמיר פורת היה לפתוח קונדיטוריה. מגיל צעיר עסק בתחום המזון, תחילה כמלצר אחרי הצבא ואחר כך כמנהל קונדיטוריה, עד שהחליט לפתוח עסק משלו. הוא החליט ללמוד קונדיטוריה באופן מעשי ותיאורטי בידיעה שזה העסק אותו הוא רוצה להקים. לשם כך הוא חבר לרוסלה, קונדיטורית איטלקיה בעלת ניסיון עשיר, שעבדה מספר שנים כקונדיטורית ב”פרונטוני” ברומא עד שעלתה ארצה.
קונדיטוריית “ביסקוטי”, היושבת באזור התעשייה החדש של בני-ברק (סמוך לקניון אילון), מציעה מגוון רחב של מוצרים המיוצרים מדי יום בעבודת יד ומחומרי גלם איכותיים, ובהם עוגות, עוגיות, קינוחים, מאפים מתוקים, מאפים מלוחים, קישים, לזניות, פוקאצ’ות ולחמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פשטידת קישואים טורקית

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס

24

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

18

קיש ספירלה ירקות וגבינות

הספירלה הוויראלית! היא כיכבה בחוברת שבועות 2015 והפכה לכוכבת הרשתות החברתיות. למי שפספס – הנה היא שוב במלוא הדרה

18

קיש פטריות

אנחנו אוהבים הפתעות אבל לפעמים כיף להתפנק עם מתכון מוכר, אהוב והכי חשוב- טעים!

10

קיש גבינות

אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטידה מפוארת.

10

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

10

קיש אנטיפסטי וגבינות

הכנסנו את האנטיפסטי האיטלקיים אל קלתית בצק חמאה ופינקנו אותם בתערובת גבינות

10

ריקוטה פרסקה אפויה עם תאנים, אורגנו ודבש

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תאנים טריות ודבש. אם אין תאנים טריות אפשר להחליף בפרי עונתי אחר כמו אפרסמון, תותים או קונפיטורה.

8