צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

– מתכון של רוסלנה יונה, ביסקוטי –

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

חומרים לתבנית טארט בקוטר 26 ס”מ:

לבצק:
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2-1 כפות מים

לפרוסות ארטישוק:
4 ארטישוקים שטופים
מיץ מלימון אחד
100 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
עלים קצוצים מ-2 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור טחון
120 מ”ל (1/2 כוס) יין לבן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

למלית גבינה:
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
4 ביצים
1 כף קמח
70 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת
מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם

לזרייה:
10 גרם גבינת פקורינו 34% מגוררת

הכנה:

  1. מכינים את הבצק לקלתית: מעבדים קמח, מלח וחמאה לפירורים במעבד מזון. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר 32 ס”מ, מרפדים בו תבנית פאי מתפרקת ומסירים את השוליים. שומרים את התבנית במקרר עד השימוש.
  3. מכינים את פרוסות הארטישוק: מכינים קערה מלאה במים ומיץ מלימון אחד. קוטמים את גבעולי הארטישוקים ותולשים את העלים החיצוניים העבים עד שמגיעים לעלים הרכים יותר. חותכים את החלק העליון של העלים ומשאירים מהם 3 ס”מ. חוצים את הארטישוקים לאורכם ומנקים בעזרת כפית את השערות שבחלק הפנימי. משרים בקערה עם מי הלימון עד לגמר העבודה על כל הארטישוקים.
  4. מסננים את הארטישוקים ומייבשים אותם. חותכים כל חצי ארטישוק לפרוסות דקות (בערך 8 פרוסות).
  5. מחממים חמאה במחבת, מוסיפים שום ורוזמרין ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים כ-10 דקות עד הזהבה.
  6. מתבלים את הארטישוקים במלח ופלפל, יוצקים יין לבן ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והארטישוקים רכים. אם הם קשים עדיין, מוסיפים קצת מים או יין ומבשלים עד שהם רכים. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומצננים.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ומשטחים על קלתית הבצק. מסדרים מעל את פרוסות הארטישוק וזורים גבינת פקורינו מגוררת.
  9. אופים כ-45-40 דקות עד שהטארט זהוב והמלית יציבה.

ביסקוטי
חלומו של אמיר פורת היה לפתוח קונדיטוריה. מגיל צעיר עסק בתחום המזון, תחילה כמלצר אחרי הצבא ואחר כך כמנהל קונדיטוריה, עד שהחליט לפתוח עסק משלו. הוא החליט ללמוד קונדיטוריה באופן מעשי ותיאורטי בידיעה שזה העסק אותו הוא רוצה להקים. לשם כך הוא חבר לרוסלה, קונדיטורית איטלקיה בעלת ניסיון עשיר, שעבדה מספר שנים כקונדיטורית ב”פרונטוני” ברומא עד שעלתה ארצה.
קונדיטוריית “ביסקוטי”, היושבת באזור התעשייה החדש של בני-ברק (סמוך לקניון אילון), מציעה מגוון רחב של מוצרים המיוצרים מדי יום בעבודת יד ומחומרי גלם איכותיים, ובהם עוגות, עוגיות, קינוחים, מאפים מתוקים, מאפים מלוחים, קישים, לזניות, פוקאצ’ות ולחמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

24

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

24

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפ

24

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

24

רביולי ריקוטה פרסקה עטוף בחמאת מרווה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

אגס מזוגג ביין שוכב על כיכר גבינת ריקוטה פרסקה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18