צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קיש אנטיפסטי וגבינות
– מתכון של שי לי ליפא –
כל ארוחה איטלקית מסורתית מתחילה באנטיפסטי, ולרוב מדובר בירקות קלויים עם זילוף שמן זית. כאן הכנסנו אותם לתוך קלתית בצק ופינקנו אותם בתערובת גבינות.
חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס”מ:
לקלתית:
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
1 ביצה
לאנטיפסטי:
1 בטטה קטנה פרוסה לעיגולים בעובי 1 ס”מ
1 זוקיני בינוני פרוס לעיגולים בעובי 1 ס”מ
½1 כוסות פרחי כרובית קטנים
עלים מגבעול תימין אחד
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
למלית:
2 ביצים גדולות (L)
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
100 גרם מנצ’גו 34% מגוררת גס
1/4 כוס עירית קצוצה גס
2-1 שיני שום כתושות
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את האנטיפסטי: מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים עלי תימין, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- אופים כ-20 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מצננים היטב.
- בינתיים מכינים את הקלתית: שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס”מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא
ל-30 דקות. - מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים 20-15 דקות עד שהבצק זהוב מעט. מצננים 10 דקות.
- מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומסדרים מעל את הירקות הקלויים.
- אופים 35-30 דקות עד שהטארט זהוב ויציב.
- אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. להגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.
אולי תרצו להכין גם
24
קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה
18
18
18
10
קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת
10
8
Leave a Comment