צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קיש אנטיפסטי וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

כל ארוחה איטלקית מסורתית מתחילה באנטיפסטי, ולרוב מדובר בירקות קלויים עם זילוף שמן זית. כאן הכנסנו אותם לתוך קלתית בצק ופינקנו אותם בתערובת גבינות.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ:

לקלתית:
‏2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
‏175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
‏1 כפית שטוחה מלח
‏1/2 כפית סוכר
‏1 ביצה

לאנטיפסטי:
‏1 בטטה קטנה פרוסה לעיגולים בעובי 1 ס"מ
‏1 זוקיני בינוני פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
‏½1 כוסות פרחי כרובית קטנים
עלים מגבעול תימין אחד
‏3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

למלית:
‏2 ביצים גדולות (L)
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה טבעית 5%
‏100 גרם מנצ'גו 34% מגוררת גס
‏1/4 כוס עירית קצוצה גס
‏2-1 שיני שום כתושות
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את האנטיפסטי: מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים עלי תימין, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. אופים כ-20 דקות עד שהירקות מתחילים להזהיב. מצננים היטב.
  4. בינתיים מכינים את הקלתית: שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא
    ל-30 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. אופים 20-15 דקות עד שהבצק זהוב מעט. מצננים 10 דקות.
  8. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומסדרים מעל את הירקות הקלויים.
  9. אופים 35-30 דקות עד שהטארט זהוב ויציב.
  10. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. להגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

10

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

10

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

10

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית ואחד המאפים הפופולריים בחג השבועות. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המא

10

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

10

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

10

קיש ספירלה ירקות וגבינות

הספירלה הוויראלית! היא כיכבה בחוברת שבועות 2015 והפכה לכוכבת הרשתות החברתיות. למי שפספס – הנה היא שוב במלוא הדרה

10