צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
בננה קייק וגבינת שמנת
– מתכון של מיקי שמו –
מיקי שמו: “גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. .”
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
2 בננות בשלות מעוכות
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 ביצים גדולות
150 גרם (1 כוס + כף) קמח
קורט מלח
1/4 כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים
למלית:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
300 גרם (1/2 גביע) יוגורט כבשים 5% / יוגורט יווני 10%
1 ביצה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כף קורנפלור
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
- מכינים את תערובת העוגה: שמים חמאה, סוכר, בננות, תמצית וניל וביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 3-2 דקות לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, מלח, קינמון, אבקת אפייה ופקאנים. מערבלים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
- מרכיבים ואופים: יוצקים מחצית מתערובת העוגה לתבנית. יוצקים מעל את המלית בזהירות ומחליקים. לסיום יוצקים את יתרת תערובת העוגה.
- אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
אולי תרצו להכין גם

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף
8

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
0

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה
0

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם
0

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית
0

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום
0
Leave a Comment