צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

קייק בננה וגבינת שמנת

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. גבינת שמנת ניו יורק 30% נותנת לעוגה שיק בריאותי.”

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

‏100 גרם חמאה רכה
‏150 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
‏2 בננות בשלות מעוכות
‏1 כפית תמצית וניל איכותית
‏3 ביצים גדולות
‏150 גרם (1 כוס + כף) קמח
קורט מלח
‏1/4 כפית קינמון
‏1 כפית אבקת אפייה
‏100 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים

למלית:
‏200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏75 גרם (1/2 גביע) יוגורט כבשים 5%
‏1 ביצה
‏1 כף אינסטנט פודינג וניל
‏1 כף קורנפלור
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את תערובת העוגה: שמים חמאה, סוכר, בננות, תמצית וניל וביצים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 3-2 דקות לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, מלח, קינמון, אבקת אפייה ופקאנים. מערבלים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
  4. מרכיבים ואופים: יוצקים מחצית מתערובת העוגה לתבנית. יוצקים מעל את המלית בזהירות ומחליקים. לסיום יוצקים את יתרת תערובת העוגה.
  5. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בראוניז צ’יז-קייק

בראוניז ועוגת גבינה – שתי אהבות אמריקאיות בעוגה נפלאה אחת.

18

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

18

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

8

עוגת יוגורט ואוכמניות

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ; קמח הכוסמין מעדן את מרקם הבצק וא

8

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

8

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

8

סמיפרדו טירמיסו

מפגש פסגה של שתי קלאסיקות איטלקיות מתוקות מפיק קינוח קפוא עשיר ויפה.

8

עוגת בריוש במלית ריקוטה פרסקה

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות

8