צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קדאיף לחם

– מתכון של שי לי ליפא –

התשובה הטורקית לפודינג הלחם הבריטי: חלה משלשום ספוגה בסירופ עם מלית גבינה קטיפתית. במקור הטורקי מכינים את המנה עם קיימאק, אבל גבינת מסקרפונה היא חלופה מצוינת. הקפידו על שימוש בחלה לפחות בת יומיים, כדי שתיחתך לפרוסות חלקות ושוות ותספוג היטב את הסירופ.

חומרים ל8 מנות:

‏1 חלה רגילה (לא קלועה) בת יומיים
‏1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה 40%

לסירופ:
½‏1 כוסות (360 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים
‏2 כוסות (400 גרם) סוכר
‏1 כף מיץ לימון

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את החלה: מסירים מהחלה את הקרום בעזרת סכין משוננת וחותכים לאורך ל-2 שכבות בעובי 2 סמ כל אחת.
  3. אופים בתנור החם 15-12 דקות עד שהפרוסות זהובות. הופכים ואופים עוד כ-5 דקות להזהבה מהצד השני. מצננים היטב.
  4. מכינים את הסירופ ויוצקים: מחממים מים וסוכר בסיר קטן תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהסירופ צלול ומעט סמיך.
  5. מסירים מהכיריים, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
  6. יוצקים שליש מהסירופ החם על פרוסה אחת באופן שווה. מורחים גבינה על הפרוסה השנייה ומניחים אותה על הפרוסה הראשונה כשהגבינה כלפי מטה, לקבלת כריך ארוך. יוצקים את שאר הסירופ באופן שווה ומשהים כשעתיים לספיגה.
  7. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים. מגישים קר.

גיוונים:

כאן כותבים את הטקסט של הגיוונים

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

24

כנאפה

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.

8

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0