צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

ציזיקי טורקי

– מתכון של רות אוליבר –

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך האכילה.

חומרים לכ-6 מנות:
2 דליים יוגורט כבשים 5%
4 מלפפונים קצוצים דק
6 שיני שום
קורט מלח
½ צרור שמיר קצוץ

להגשה:
פרוסות ממלפפון אחד
1 בצל סגול חתוך לרצועות
חופן שמיר קצוץ
שמן זית
קוביות קרח

הכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים יחד (למעט חומרי ההגשה), מתבלים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומעבירים לכלי הגשה. מוסיפים לקערה מלפפונים, בצל, שמיר, שמן זית וקוביות קרח ומגישים קר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אימאם באילדי ברוטב יוגורט-טחינה

מנה טורקית קלאסית של חציל ממולא בירקות

14

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0