צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

פשטידת תירס

– מתכון של רות אוליבר  –

ארוחת ערב בקערה אחת שגם ילדים וגם מבוגרים יטרפו.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ:

½ חבילת בצק עלים

למלית:

4 ביצים
120 מ”ל (½ כוס) חלב
60 מ”ל (¼ כוס) שמנת מתוקה
1 כוס גרעיני תירס טרי (אפשר מקופסה או קפוא)
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

לאפייה:

150 גרם מוצרלה מגורדת 22%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. מכינים את התחתית: מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק עלים ואופים אפייה עיוורת (עם נייר ומשקולת מעל) כ־7־8 דקות. מוציאים מהתנור.
  3. מכינים את המלית ואופים: מערבבים בקערה ביצים, חלב, שמנת וגרעיני תירס, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
  4. מפזרים על הבצק האפוי מוצרלה ומעליה את המלית. אופים כ־40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומוכנה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת בורגול

חלופה מקורית ומרשימה לפשטידת החג המסורתית. החיבור בין הגבינות, הבטטות והבורגול יוצר משחק טעמים ומרקמים מענג, ואילו העגבניות הצלויות מוסיפות צבע משגע,

14

פשטידת קישואים טורקית

אני ממליצה להשתמש בזוקיני, שטעמם מודגש יותר והם פחות מימיים מהקישואים הבהירים. אפשר לגרר אותם גס לקבלת מאפה נגיס

10

לחמניות ביס גבינה בשלושה צבעים

לחמניות גבינה בלקניות. למתכון המקורי של אמא שלי אני מוסיפה ממרח פסטו או ממרח עגבניות מיובשות, שמעניקים צבע, טעם ועסיסיות

8

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0

פפרדלה קוואטרו פורמאג’י

פסטה ברוטב ארומטי ומפנק במיוחד, שמכינים בקלות בבית ומרגישים כמו במסעדה. חשוב שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה (עדיף במקביל), כדי שהפסטה לא תחכה לרוטב.

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים.

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0