צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

פסטה עם נשמה בלקנית: את הזוקיני פורסים, מתבלים ואופים ובינתיים מבשלים את הפסטה. בעודם חמים פוגשים השניים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ’ילי הופכת לרוטב נהדר.

חומרים ל-4 מנות:

‏500 גרם פסטה פפרדלה
‏4 זוקיני (מומלץ ב-2 צבעים) פרוסים לאורך לרצועות דקות בעזרת קולפן
כ-1/4 כוס שמן זית
‏2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1 כפית אורגנו יבש
‏200 גרם בולגרית מעודנת 5% מפוררת
‏1/2 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס דק-דק
עלים קרועים מ-3 גבעולי בזיליקום

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים רצועות זוקיני עם שמן זית, שום, מלח, פלפל ואורגנו ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. אופים 20 דקות להזהבה.
  4. בינתיים מבשלים פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
  5. מסננים את הפסטה ומערבבים מייד עם הזוקיני ובולגרית. נותנים לגבינה להתמוסס מהחום. מוסיפים בזיליקום וצ’ילי ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה דניה

במטבח האיטלקי יש אינספור רוטבי עגבניות, אבל כאן מדובר במשהו מיוחד – רוטב עגבניות עסיסי, עמוק טעמים ומפנק בזכות תוספת של גבינת מסקרפונה.

18

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

קצ’יו א פפה

קלאסיקה איטלקית שממחישה היטב את עומק הטעמים של גבינת גרנה פדנו האיטלקית.

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0