צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה
– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –
פסטה עם נשמה בלקנית: את הזוקיני פורסים, מתבלים ואופים ובינתיים מבשלים את הפסטה. בעודם חמים פוגשים השניים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ’ילי הופכת לרוטב נהדר.
חומרים ל-4 מנות:
500 גרם פסטה פפרדלה
4 זוקיני (מומלץ ב-2 צבעים) פרוסים לאורך לרצועות דקות בעזרת קולפן
כ-1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית אורגנו יבש
200 גרם בולגרית מעודנת 5% מפוררת
1/2 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס דק-דק
עלים קרועים מ-3 גבעולי בזיליקום
הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים רצועות זוקיני עם שמן זית, שום, מלח, פלפל ואורגנו ומעבירים לתבנית אפייה.
- אופים 20 דקות להזהבה.
- בינתיים מבשלים פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
- מסננים את הפסטה ומערבבים מייד עם הזוקיני ובולגרית. נותנים לגבינה להתמוסס מהחום. מוסיפים בזיליקום וצ’ילי ומגישים מייד.
18
18
פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0
0
Leave a Comment