צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

פסטה עם נשמה בלקנית: את הזוקיני פורסים, מתבלים ואופים ובינתיים מבשלים את הפסטה. בעודם חמים פוגשים השניים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ’ילי הופכת לרוטב נהדר.

חומרים ל-4 מנות:

‏500 גרם פסטה פפרדלה
‏4 זוקיני (מומלץ ב-2 צבעים) פרוסים לאורך לרצועות דקות בעזרת קולפן
כ-1/4 כוס שמן זית
‏2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1 כפית אורגנו יבש
‏200 גרם בולגרית מעודנת 5% מפוררת
‏1/2 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס דק-דק
עלים קרועים מ-3 גבעולי בזיליקום

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים רצועות זוקיני עם שמן זית, שום, מלח, פלפל ואורגנו ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. אופים 20 דקות להזהבה.
  4. בינתיים מבשלים פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
  5. מסננים את הפסטה ומערבבים מייד עם הזוקיני ובולגרית. נותנים לגבינה להתמוסס מהחום. מוסיפים בזיליקום וצ’ילי ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פפרדלה דניה

במטבח האיטלקי יש אינספור רוטבי עגבניות, אבל כאן מדובר במשהו מיוחד – רוטב עגבניות עסיסי, עמוק טעמים ומפנק בזכות תוספת של גבינת מסקרפונה.

18

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את ח

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ’יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השו

0

ספגטיני ברוטב נוצ’ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב”קפה איטליה” אנו מגישים אותה עם רוטב

0