צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פפרדלה זוקיני עם בזיליקום ובולגרית נמסה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

פסטה עם נשמה בלקנית: את הזוקיני פורסים, מתבלים ואופים ובינתיים מבשלים את הפסטה. בעודם חמים פוגשים השניים גבינה בולגרית מעודנת, שנמסה מהחום ויחד עם הבזיליקום והצ'ילי הופכת לרוטב נהדר.

חומרים ל-4 מנות:

‏500 גרם פסטה פפרדלה
‏4 זוקיני (מומלץ ב-2 צבעים) פרוסים לאורך לרצועות דקות בעזרת קולפן
כ-1/4 כוס שמן זית
‏2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1 כפית אורגנו יבש
‏200 גרם בולגרית מעודנת 5% מפוררת
‏1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק-דק
עלים קרועים מ-3 גבעולי בזיליקום

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים רצועות זוקיני עם שמן זית, שום, מלח, פלפל ואורגנו ומעבירים לתבנית אפייה.
  3. אופים 20 דקות להזהבה.
  4. בינתיים מבשלים פסטה במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
  5. מסננים את הפסטה ומערבבים מייד עם הזוקיני ובולגרית. נותנים לגבינה להתמוסס מהחום. מוסיפים בזיליקום וצ'ילי ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית

גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחק

10

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה ה

10

גספאצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית

המתיקות של האבטיח והמליחות המעודנת של הגבינה הבולגרית. הצמד הזה מנצח את חום יולי-אוגוסט

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0