צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

– מתכון של שי לי ליפא  –

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לתוך הפסטה.

חומרים ל- 4-6 מנות:

1 חבילה (500 גרם) פסטה רחבה כמו פטוצ'יני
1 צרור אספרגוס ללא הרבע התחתון
1/2 כוס צנוברים קלויים

לרוטב:

3 כפות שמן זית
1 כרשה חתוכה לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ (החלק הלבן והירוק בהיר)
5-4 שיני שום קצוצות דק
קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
12 עלי בזיליקום
50 גרם גרנה פדנו 29%

הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה (ומספיק ייצוגית להגשה לשולחן) על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, כרשה ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהכרשה והשום רכים.
  2. מוסיפים קליפת לימון ומאדים עוד כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מסירים מהלהבה.
  3. מבשלים את הפסטה ומגישים: חותכים 2/3 מצרור האספרגוס למקטעים באורך 2 ס"מ, ו-1/3 מהצרור משאירים שלם.
  4. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. בשלוש דקות בישול האחרונות מוסיפים לסיר את האספרגוס השלם והחתוך ומבשלים יחד עד שהפסטה והאספרגוס בדרגת אל-דנטה. שומרים 1/2 כוס ממי הבישול. מוציאים במלקחיים את גבעולי האספרגוס השלמים לצלחת ושומרים בצד. מסננים את הפסטה והאספרגוס ומוסיפים למחבת יחד עם 1/2 כוס ממי הבישול. מחממים תוך כדי ערבוב למיזוג הטעמים.
  5. מניחים על הפסטה את הריקוטה בשלמותה ומסדרים את גבעולי האספרגוס השלמים ואת עלי הבזיליקום. מגלפים גבינת גרנה פדנו בעזרת קולפן ירקות, מגישים לשולחן ומערבבים לעיני האורחים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פולנטה תירס טרי עם סלסה של סלק וריקוטה

למה להסתפק בפולנטה מקמח תירס, כשהשוק מתמלא בקלחים של תירס טרי, עסיסי ומלא טעם

18

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

10

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

10

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

10

קיש ארטישוק וריקוטה פרסקה

טעמה הסתגלני של הריקוטה משתדך מצוין ללבבות ארטישוק שנחצו, נפרסו דק וטוגנו בחמאה, רוזמרין ויין לבן.

10

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

10

אניולוטי דלורית וריקוטה בחמאה אגוזית

agnolotti הם קרובי משפחה של הרביולי, אבל צורתם שונה. מקורם בצפון איטליה ושם הם לרוב ממולאים בבשר. יוגב ירוס יצר להם גרסה צמחונ

10

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

8