צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פנקוטה יוגורט עיזים ותימין

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

הקרמיות והטעם המיוחד של יוגורט העיזים מעניקים לפנקוטה מרקם נפלא. תוספת התימין היא טוויסט יווני לקינוח האיטלקי הקלאסי.

חומרים ל-12 מנות בנפח 1/4 כוס:

1 שקית (14 גרם) ג’לטין
2 כפות מים
2 כפות מיץ לימון טרי
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ענפי תימין (לא חובה)
1 מיכל (600 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8% 

להגשה:
דובדבני אמרנה משומרים בסירופ

הכנה:

  1. מערבבים בקערית ג’לטין עם מים ומיץ לימון ומניחים ל-5 דקות עד שהג’לטין סופח את הנוזלים.
  2. מביאים לרתיחה בסיר שמנת מתוקה, סוכר ותימין. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את הג’לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים יוגורט ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. יוצקים לכלים ומצננים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
  5. מגישים עם דובדבני אמרנה מעל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0