צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פנקוטה יוגורט עיזים ותימין
– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –
הקרמיות והטעם המיוחד של יוגורט העיזים מעניקים לפנקוטה מרקם נפלא. תוספת התימין היא טוויסט יווני לקינוח האיטלקי הקלאסי.
חומרים ל-12 מנות בנפח 1/4 כוס:
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
2 כפות מים
2 כפות מיץ לימון טרי
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ענפי תימין (לא חובה)
1 מיכל (600 מ"ל) יוגורט עיזים 2.8%
להגשה:
דובדבני אמרנה משומרים בסירופ
הכנה:
- מערבבים בקערית ג'לטין עם מים ומיץ לימון ומניחים ל-5 דקות עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
- מביאים לרתיחה בסיר שמנת מתוקה, סוכר ותימין. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
- מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים יוגורט ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
- יוצקים לכלים ומצננים לטמפ' החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
- מגישים עם דובדבני אמרנה מעל.
אולי תרצו להכין גם

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל
0

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל
0
Leave a Comment