צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פנזרוטי גבינות מלוח

– מתכון של מנה שטרום  –

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא הפנזרוטי – כיסן בצק ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק; ממש כמו קלצונה, אבל מושחת הרבה יותר.
בניגוד לפיצה, חוקי הפנזרוטי גמישים הרבה יותר יותר וכל מסעדה, דוכן פנזרוטי או מאמא איטלקיה מכינים את הפנזרוטי שלהם בצורה קצת אחרת. המתכון החביב עלי הוא זה של מסעדת "דון אלפונסו" שבחבל אמלפי. הם מעשירים את הבצק בביצים ותפוחי אדמה, מה שהופך אותו לעשיר ונוח יותר לעבודה. את המליות ביססתי על גבינות מלוחות ותוספות שאני אוהב במיוחד, אבל בדיוק כמו בפיצה – הבצק יקבל באהבה כל שילוב שאתם אוהבים. תרגישו חופשיים להתפרע.

חומרים לכ-30 פנזרוטי בקוטר 4 ס"מ:

לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד כף) קמח
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
25 גרם (1/4 1 כפות) מלח
25 גרם (2 כפות) סוכר
4 ביצים
75 גרם חמאה רכה
100 גרם פירה תפוחי אדמה

למלית גבינות:
200 גרם ריקוטה טבעית 5%
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
20 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
2 חלמונים
מעט בזיליקום קצוץ

  1. מכינים בצק פנזרוטי: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים, עד שהשמרים מתפזרים באופן אחיד בקמח. מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, רך אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח).
  2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת קלות ומתפיחים כ-3 שעות (אפשר להתפיח גם לילה במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו פי 3 בערך.
  3. מכינים מלית גבינות: מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד.
  4. מעצבים ומטגנים: מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחלקים אותו לשני חלקים. קורצים עיגולים בקוטר 4-5 בזרת כוס או קורצן.
  5. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומשאירים שוליים ברוחב 1/2 ס"מ. מכסים כל עיגול בעיגול בצק נוסף ומהדקים את השוליים. אם השוליים לא נדבקים בקלות, אפשר להבריש אותם במעט מים. שימו לב: חשוב להצמיד היטב את עיגול הבצק העליון למלית כך שאוויר לא ייכלא בפנזרוטי.
  6. מטגנים את הפנזרוטי בשמן עמוק, משני הצדדים, עד שהם מזהיבים לחלוטין. מגישים מיד.

לאותה כמות בצק אפשר להכין:

מלית מוצרלה ועגבניות:
250 גרם מוצרלה מגורדת 22%
20 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1/2 כוס רוטב עגבניות בסיסי (אפשר להשתמש ברוטב קנוי, אבל לא ברסק או רכז עגבניות)
2 חלמונים
מעט בזיליקום קצוץ

מערבבים את חומרי המלית וממשיכים בהכנה כרגיל

מלית גבינת עיזים ופלפלים:
1 גליל גד עז 20%
100 גרם פלפלים קלויים, קלופים וקצוצים (אפשר להשתמש בפלפלים קלויים קנויים)
20 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
2 חלמונים
מעט עלי אורגנו קצוצים

מערבבים את חומרי המלית וממשיכים בהכנה כרגיל

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

14

לחמניות גבינה פיקנטיות

הן נראות כמו וטרושקי – גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל כאן מגיעה התפנית בעלילה: הן ממולאות דווקא במלית גבינות מלוחה

14

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית.

14

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

8

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

8

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

8

פבלובה כפרית

הפבלובה הזו מורכבת ממרנג של קציפת מסקרפונה תפוזית ופילטים של תפוזים טריים

8

עוגיות ריבה וגבינה

הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת.

8