צילום: דניאל לילה

פנה מלנזנה

– מתכון של נדב שרז, מסעדת מנואלה –

הישראלים משוגעים על חצילים ולכן לא מפתיע שהמנה הזאת, קלאסיקה מהמטבח האיטלקי, היא בסט-סלר במסעדה. ההכנה פשוטה, הטעמים פיקנטיים ועסיסיים ואפשר להכין את הרוטב מראש ולהשלים בסמוך להגשה.

חומרים ל-4 מנות:

‏1/2 ק"ג (1 חבילה) פסטה פנה

לרוטב:
כ-1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
‏2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
‏3 שיני שום פרוסות דק
‏3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
‏8 עלי בזיליקום
‏2 כוסות פסאטה עגבניות (מחית עגבניות חלקה)
‏3 כדורי מוצרלה פרסקה 18% חתוכים לקוביות
‏50 גרם פקורינו 34% מגוררת
חופן פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים קוביות חצילים בקערה. מוסיפים 4 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מפזרים בתבנית.
  3. אופים כ-20 דקות עד שהחצילים רכים וזהובים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. מחממים מעט שמן זית עם שום בסיר רחב רק עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות טריות ומבשלים כ-10 דקות עד שהן מתרככות והופכות לרוטב. מוסיפים את החצילים, בזיליקום ופסאטה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך. אפשר להכין את הרוטב מראש ולחמם לפי הצורך.
  5. בסמוך להגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים היטב. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
  6. 5 דקות לפני סיום בישול הפסטה מעבירים מצקת ממי הבישול לסיר עם הרוטב ומחממים על להבה נמוכה.
  7. מסננים את הפסטה ומעבירים לרוטב. מוסיפים מוצרלה, פקורינו ופטרוזיליה ומערבבים היטב. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0