צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פירה דלעת צלויה עם שקדים קלויים ויוגורט סמיך

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

היוגורט מהווה ניגוד רענן לפירה דלעת הסמיך והדשן. תוספת טעימה ומפנקת או מנה צמחונית בזכות עצמה.

חומרים ל-4 מנות:

1 בקבוק (500 מ”ל) משקה איירן 3%
7 גבעולי טרגון קצוצים

לדלעת:
1 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
4 ענפי תימין
2 ענפי מרווה
מלח ים אטלנטי

לשום קונפי:
שיניים קלופות מראש שום אחד
כ-200 מ”ל (3/4 כוס + כף וחצי) שמן זית
2 עלי מרווה
3 ענפי תימין
מלח ים אטלנטי

להגשה:
1/2 1 כוסות שקדים מולבנים קלויים

הכנה:

  1. ‏יוצקים את היוגורט לבד סינון (חיתול) שמונח מעל מסננת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהיוגורט מגיר את הנוזלים ומקבל מרקם של לאבּנה.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים דלעת בתבנית, מורחים אותה בשמן זית ודבש ומפזרים מלח ועשבי תיבול.
  4. אופים כ-25 דקות עד שהדלעת מתרככת ומשחימה. מצננים ומסלקים את עשבי התיבול.
  5. לקונפי שום: שמים שיני שום בסיר קטן, מכסים בשמן זית ומוסיפים מרווה, תימין ומלח. מביאים את השמן לסף רתיחה, מכבים את הלהבה ומצננים לטמפ’ החדר.
  6. שמים את הדלעת הצלויה בקערה, מוסיפים 5 שיני שום קונפי וטרגון ומועכים בעזרת מזלג לפירה גס.
  7. להגשה: מורחים את היוגורט על צלחות הגשה, מניחים מעל פירה דלעת ומפזרים שקדים. מגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך “קרואסון” מיני פיקנטי

מי אמר שכריך חייב לבוא בלחם מסורתי ? כריך בקרואסון מיוחד הרבה יותר

0

לזניה קוואטרו פורמאג’י

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל.

0

גרטן תפוחי אדמה

גרטן תפוחי אדמה עם ארבע גבינות

0