צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פירה דלעת צלויה עם שקדים קלויים ויוגורט סמיך
– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי –
היוגורט מהווה ניגוד רענן לפירה דלעת הסמיך והדשן. תוספת טעימה ומפנקת או מנה צמחונית בזכות עצמה.
חומרים ל-4 מנות:
1 בקבוק (500 מ”ל) משקה איירן 3%
7 גבעולי טרגון קצוצים
לדלעת:
1 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
4 ענפי תימין
2 ענפי מרווה
מלח ים אטלנטי
לשום קונפי:
שיניים קלופות מראש שום אחד
כ-200 מ”ל (3/4 כוס + כף וחצי) שמן זית
2 עלי מרווה
3 ענפי תימין
מלח ים אטלנטי
להגשה:
1/2 1 כוסות שקדים מולבנים קלויים
הכנה:
- יוצקים את היוגורט לבד סינון (חיתול) שמונח מעל מסננת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהיוגורט מגיר את הנוזלים ומקבל מרקם של לאבּנה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים דלעת בתבנית, מורחים אותה בשמן זית ודבש ומפזרים מלח ועשבי תיבול.
- אופים כ-25 דקות עד שהדלעת מתרככת ומשחימה. מצננים ומסלקים את עשבי התיבול.
- לקונפי שום: שמים שיני שום בסיר קטן, מכסים בשמן זית ומוסיפים מרווה, תימין ומלח. מביאים את השמן לסף רתיחה, מכבים את הלהבה ומצננים לטמפ’ החדר.
- שמים את הדלעת הצלויה בקערה, מוסיפים 5 שיני שום קונפי וטרגון ומועכים בעזרת מזלג לפירה גס.
- להגשה: מורחים את היוגורט על צלחות הגשה, מניחים מעל פירה דלעת ומפזרים שקדים. מגישים מייד.
0
0
קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית
0
גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
0
Comments are closed.