צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצטות טוניסאיות עם בצק ללא לישה

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

המרחק בין איטליה לטוניס הוא ממש לא גדול – גם גיאוגרפית וגם קולינרית. אז מה הפלא שהרכיבים של הסנדוויץ’ הטוניסאי האהוב (טונה, ביצים קשות, זיתים ולימונים כבושים) מרגישים לגמרי בבית כשמניחים אותם על פיצה. שימו לב לבצק המיוחד שמכינים בקלות ללא צורך בלישה.

חומרים ל-6 פיצטות בקוטר 15 ס”מ:

לבצק:

500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח
15 גרם (2 כפיות) מלח
1/2 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים
375 מ”ל (1/2 1 כוסות + כף) מים 

לטופינג:

4 כפות רוטב עגבניות לפיצה (אפשר קנוי)
1 כפית סחוג
2 כדורי (200 גרם) מוצרלה פרסקה 18% קרועים לפיסות גסות
1 קופסה טונה משומרת, מסוננת ומפוררת
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
6 כפיות ממרח לימון כבוש 

להגשה:

3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
1/2 כוס עלי כוסברה טרייה 

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח, מלח ושמרים ומערבבים בעזרת מזלג. מוסיפים מים באיטיות תוך כדי ערבוב בידיים או בעזרת קלף עד שהתערובת חלקה ואין בה גושי קמח.
  2. מעצבים את הבצק לכדור חלק. מעבירים לקערה רחבה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך 18 שעות לפחות בטמפרטורת החדר (24 מעלות). פני השטח של הבצק יתכסו בבועות והוא יכפיל את נפחו ואף יותר.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים. מקמחים קלות כל כדור ומניחים בתבנית מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהם מכפילים את נפחם.
  4. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים משטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במידה ואין מניחים על הרשת במרכז התנור תבנית הפוכה.
  5. מערבבים בקערית רוטב עגבניות וסחוג.
  6. מעבירים בכל פעם כדור בצק אחד למשטח עבודה מקומח קלות. משטחים את הבצק לדיסקית ובעזרת קצות האצבעות מותחים לעיגול בקוטר 15 ס”מ.
  7. מניחים עיגולי בצק (2 בכל פעם) על גבי כף פיצה מקומחת קלות או על יריעת קרטון מרופד בנייר אפייה. מורחים כף רוטב עגבניות במרכז כל עיגול. משאירים שוליים ברוחב 1 ס”מ ללא רוטב.
  8. מפזרים על הרוטב פיסות מוצרלה, טונה, זיתי קלמטה ומזלפים מעט ממרח לימון כבוש.
  9. מחליקים את הפיצות למשטח האפייה ואופים 10-8 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור, מניחים על כל פיצטה 2 רבעי ביצה קשה, מפזרים עלי כוסברה ומגישים חם.

טיפים להכנת בצק פיצה ללא לישה:

בימים חמים, מתפיחים את הבצק בחדר ממוזג, או לזמן קצר יותר. בימים קרים, רצוי להתפיח את הבצק במקום חמים (אפילו מתחת לשמיכה עבה) או להאריך את משך התפיחה.

אפשר להכין את הבצק שלושה ימים מראש. לאחר ההתפחה הראשונה, עוטפים את כדורי הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר. מוציאים מהמקרר כשעה לפני השימוש. מניחים בתבנית מקומחת, מכסים בניילון נצמד, מתפיחים וממשיכים לפי המתכון.

גיוון: משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

פיצה קוואטרו פורמאג’י

זהו הבצק הקל ביותר להכנה, מבצקים כאלה אופים את פיצות הטאליו הידועות ברומא. אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה על רוטב העגבניות.

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים.

0

פיצה מרגריטה

במתכון הזה המרכיבים פשוטים! כל מה שצריך זה מוצרלה איכותית בשביל פיצה מרגריטה איטלקית ומושלמת

0

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצרלה ותוספות צבעוניות. בחי

0

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן.

0

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי

0

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ’ו ספרדי מרגש

0