צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות טבע ובחנויות המתמחות במטבח מקסיקני. כאן בחרנו בשילוב הקלאסי של רוטב עגבניות, פטריות אורגנו וגבינות (מוצרלה וקאשקבלו), אבל אפשר לגוון עם כל תוספת שאוהבים.

חומרים ל-6 פיצות אישיות:

6 דפי טורטייה מקמח תירס ללא גלוטן בקוטר 18 ס”מ 

לטופינג:

5 כפות שמן זית
2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפניון פרוסות גס
3 עלי מרווה קצוצים
1 שן שום פרוסה דק
6 כפות רוטב עגבניות לפיצה (אפשר קנוי)
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
18 פרוסות דקיקות קאשקבלו 26%
1/2 כוס עלי ארוגולה טרייה
1/4 כוס עלי מיקרו סלק (לא חובה)

 

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
  2. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות, עלי מרווה ושום ומקפיצים על להבה גבוהה 2 דקות. מסננים ומצננים.
  3. מניחים דפי טורטייה בתבניות. מורחים כל טורטייה בכף רוטב עגבניות ומשאירים שוליים בקוטר 1 ס”מ ללא רוטב.
  4. מפזרים מעל מוצרלה ופטריות מוקפצות.
  5. אופים 4-6 דקות עד ששולי הטורטיות משחימים והגבינה מבעבעת.
  6. מוציאים מהתנור, מניחים על כל טורטייה 3 פרוסות קאשקבלו, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים עלי ארוגולה ועלי מיקרו סלק ומגישים חם.

גיוון:
באותה שיטה בדיוק אפשר להכין פיצות מהירות מחצאי פיתות.
משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצרלה ותוספות צבעוניות. בחי

18

פיצה

זהו הבצק הקל ביותר להכנה, מבצקים כאלה אופים את פיצות הטאליו הידועות ברומא. אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה על רוטב העגבניות.

14

פיצה ריקוטה פרסקה, עגבניות וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות.

14

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

8

פיצטות טוניסאיות עם בצק ללא לישה

המרחק בין איטליה לטוניס הוא ממש לא גדול – גם גיאוגרפית וגם קולינרית. אז מה הפלא שהרכיבים של הסנדוויץ’ הטוניסאי האהוב מרגישים לגמרי בבית כש

8

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

8

פיצה סטרקינו מוצרלה פרסקה

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

8

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

8