צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פילה דניס עם יוגורט צזיקי ועדשים שחורות
– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי –
היוגורט מנוקד בחינניות בעדשים שחורות (המכונות גם עדשי קוויאר) והתוצאה היא רוטב אלגנטי שמחמיא בטעמיו לדג הצלוי. סלט קטן ליד ויש מנת אירוח קיצית מושלמת.
חומרים ל-4 מנות:
4 פילטים של דניס עם העור
2 כפות שמן זית
מלח
1/2 כוס עדשים שחורות
500 מ”ל (1 בקבוק) משקה צזיקי 5%
לסלט:
2 מלפפונים פרוסים לאורכם בעזרת קולפן
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
עלים מ-6 גבעולי כוסברה
2 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון
מלח ים אטלנטי
1/2 פלפל צ’ילי ירוק או אדום פרוס דק
הכנה:
- שמים עדשים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-15 דקות לריכוך. מסננים ומצננים.
- מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים יוגורט ומערבבים.
- מחממים מחבת עם שמן זית ומלח וצולים את הפילטים של הדניס על צד העור 2 דקות ועוד דקה מהצד השני.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
- להגשה: מניחים על צלחת הגשה תלולית של תערובת עדשים וצזיקי, עליה פילה דניס צלוי ולצידם את הסלט.
0
קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית
0
גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה
0
עגבניות ממולאות בקוסקוס, גבינות ועשבים
0
המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן
0
0
Comments are closed.