צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פילה דניס עם יוגורט צזיקי ועדשים שחורות

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

היוגורט מנוקד בחינניות בעדשים שחורות (המכונות גם עדשי קוויאר) והתוצאה היא רוטב אלגנטי שמחמיא בטעמיו לדג הצלוי. סלט קטן ליד ויש מנת אירוח קיצית מושלמת.

חומרים ל-4 מנות:

4 פילטים של דניס עם העור
2 כפות שמן זית
מלח
1/2 כוס עדשים שחורות
500 מ"ל (1 בקבוק) משקה צזיקי 5%

לסלט:
2 מלפפונים פרוסים לאורכם בעזרת קולפן
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
עלים מ-6 גבעולי כוסברה
2 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון
מלח ים אטלנטי
1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום פרוס דק

הכנה:

  1. ‏שמים עדשים בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-15 דקות לריכוך. מסננים ומצננים.
  2. מעבירים את העדשים לקערה, מוסיפים יוגורט ומערבבים.
  3. מחממים מחבת עם שמן זית ומלח וצולים את הפילטים של הדניס על צד העור 2 דקות ועוד דקה מהצד השני.
  4. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
  5. להגשה: מניחים על צלחת הגשה תלולית של תערובת עדשים וצזיקי, עליה פילה דניס צלוי ולצידם את הסלט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריזוטו פטריות

מאכל המבושל תוך כדי ספיגת נוזלים איטית היוצרת טעם מעולה. הריזוטו הוא הכוכב של המטבח המקומי בטורינו ובמילנו. מקור הריזוטו בצפון

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

בורגר של גבינת חלומי, קישואים עם איולי עירית

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה

יפה, מקורי, טעים ונטול גלוטן. השילוב בין פרוסות קריספיות של תפוחי האדמה למלית הדשנה והבצל המתקתק עובד נהדר.

0

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

הפולנטה הדשנה מזוהה עם חורף, אבל כאן חיברנו אותה לקיץ הישראלי בעזרת מגוון ירקות צבעוניים.

0

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

0

מוצרלה פרסקה טמונה ברחמה של פולנטה

ממליגה לוהטת מקלחי תירס חיים, שבתוכה טמונים קרעי מוצרלה הנמסים לתוכה

0

קראמבל ירקות, מנצ’גו, קשקבל ואגוזי פקאן

בדרך כלל קראמבל הוא מתוק ועתיר בחמאה ופירות מקורמלים. כאן לקחנו את הרעיון הטעים הזה לכיוון מלוח ויצרנו חגיגה צבעונית וקראנצ’ית

0